Kastamonu'da Orman Yangini Açiklamasi 2 Hektarlik Alan Zarar Gördü

Kastamonu'da Orman Yangini Açiklamasi 2 Hektarlik Alan Zarar Gördü

Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde yüksek gerilim hattindan kaynaklanan yangin sebebiyle 2 hektarlik ormanlik alan zarar gördü. Yangin ekiplerin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Tasköprü ilçesi Kirkçam mevkiinde ormanlik alanda yangin çikti. Dumanlari gören vatandaslarin ihbari üzerine bölgeye Tasköprü, Hanönü ve Tosya ilçelerinden çok sayida arazöz ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesi ile yangin kisa sürede kontrol altina alinarak söndürüldü. Yanginda ilk belirlemelere göre 2 hektarlik orman alanlik alan zarar gördü.

Tasköprü Kaymakami Bekir Özen, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoglu ve Tasköprü Orman Isletmesi Müdürü Taner Altun da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Yanginla ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoglu, “Yüksek gerilim hattinda baslayan yangini erken ve etkin müdahale ile söndürdük. Yangina öncelikle bu bölgedeki köylere dagittigimiz su tankerleri müdahale etti. Hizli bir sekilde Tasköprü Orman Isletme Müdürlügünün 3 arazözü ve tankeri müdahale etti. Hanönü ve Tasköprü ekiplerimizin arazözleri hizlica müdahale ederek yangini söndürdüler. Yanan alan 2 hektar gibi gözüküyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile