Kastamonu'da Ormanlik Alanda Yangin Çikti

Kastamonu'da Ormanlik Alanda Yangin Çikti

Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde bulunan ormanlik alanda henüz bilinmeyen bir sebeple yangin çikti. Havadan ve karadan müdahale sonucu kontrol altina alinan yanginda 3 dönümlük arazi zarar gördü.

Yangin, saat 15.00 siralarinda Tasköprü ilçesine bagli Kabalar köyü sinirlari içerisindeki ormanlik alanda çikti. Dumanlari gören çevredeki vatandaslarin ihbariyla olay yerine Tasköprü Orman Isletme Müdürlügüne ait yangin söndürme ekipleri ve bir süre önce ilçede konuslandirilan yangin söndürme helikopteri sevk edildi. Ekiplerin ve helikopterin müdahalesi sonucu kisa sürede kontrol altina alinan yanginda 3 dönüm ormanlik alani zarar gördü.

Yanginin çikis sebebinin tespit edilmesi için inceleme baslatildi.

Yanginin çiktigi bölgede bulunan Kabalar köyünde ikamet eden Rasit Aktas, "Biz geldigimizde yangin büyümüstü. Elektrikten çikti deniliyor ama biz nasil oldugunu görmedik. Yangina hemen müdahale edildi ve yaklasik 3 dönümlük alan zarar gördü" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile