Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Ormancilik ve Tabiat Turizmi Ihtisaslasma Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Küçük, Gölköy'deki tibbi aromatik bitki bahçesinde yapilan egitimin açilisinda yaptigi konusmada, Türkiye'deki 15 ihtisas üniversitesinden biri olduklarini söyledi.
Kastamonu'nun orman zengini bir sehir olduguna isaret eden Küçük, mevcut potansiyeli özel sektörle, sivil toplum kuruluslari ve yerel halkla paylasarak ekonomiye kazandirip nitelikli is gücünü artirma amaciyla çalismalar yaptiklarini anlatti.
Odun disi orman ürünlerinin dünya pazarinda çok önemli yere sahip oldugunu vurgulayan Küçük, Türkiye'de de bu anlamda bölge sartlarina uygun, yetistirilebilen ve ekonomik degeri bulunan tibbi aromatik bitkilerin ekonomiye kazandirilmasi için ihtisaslasma sahasinda çalismalarini sürdürdüklerini kaydetti.
Tarim ve Orman Il Müdürü Fatih Önlem ise projeye daima destek olacaklarini dile getirerek katilimcilara tesekkür etti.
Konusmalarin ardindan Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi ögretim üyelerinden Dr. Ögr. Üyesi Kerim Güney tibbi aromatik bitki üretiminde tür seçimi, toprak hazirligi, yabani ot bakimi ve çapalamalari; Doç. Dr. Miraç Aydin ise arazi sulama teknikleri ve suyun kullanimi hakkinda katilimcilara bilgi verdi.
Uygulama egitimini tamamlayanlara bir sonraki asamada yine ayni sahada hasat egitimi verilmesinin planlandigi, böylece katilimcilarin kendi arazilerinde tibbi aromatik bitki bahçe olusturmalarinin tesvik edilecegi belirtildi.
Kastamonu'da 'Tibbi Aromatik Bitki Üretiminde Bakim Çalismalari' Uygulamali Egitimi Yapildi
Kastamonu Üniversitesi Ormancilik ve Tabiat Turizmi Ihtisaslasma Koordinatörlügü ile Tarim ve Orman Il Müdürlügü is birliginde düzenlenen "Tibbi Aromatik Bitki Üretiminde Bakim Çalismalari" uygulamali egitimi gerçeklestirildi.