Kastamonu'da Yogun Kar Yagisi, Kar Kalinligi 60 Cm'yi Geçti

Kastamonu'da Yogun Kar Yagisi, Kar Kalinligi 60 Cm'yi Geçti

Kastamonu’da il genelinde kar ve sis etkili oluyor. Yogun kar yagisi ve sis nedeniyle görüs mesafesi 30 metreye kadar düserken sürücüler ilerlemekte güçlük çekiyor. Bölgede kar kalinligi 60 santimetreyi asarken yogun yagisi halen bölgede etkili oluyor.

Kastamonu’da il genelinde özellikle ögleden sonra kar ve sis etkili oluyor. Yogun kar yagisinin yasandigi Kastamonu-Inebolu karayolu ile Kastamonu-Istanbul, Kastamonu-Ankara ve Kastamonu-Sinop karayolunda da yogun kar yagisi etkili oluyor. Kar yagisi ile birlikte bölgede sis de görüs mesafesini düsürüyor. Yaklasik 30 metreye kadar düsen görüs mesafesi nedeniyle sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekerken Karayollari ile belediye ekipleri, yollarda biriken kari temizlemek için çalismalarini sürdürüyor.

Kar yagisina hazirliksiz yakalanan bazi sürücüler yolda kalirken, bazi sürücüler ise araçlarini durdurarak zincir takmak zorunda kaliyor. Yogun kar yagisinin etkili oldugu Kastamonu’da bazi büyük araçlarda yolda ilerlemeyerek mahsur kaldi. Mahsur kalan araçlara ise karla mücadele ekipleri müdahale ediyor. Karayollari ve belediye ekipleri, yogun kar yagisina ragmen ana yollarda kar temizleme çalismalarini sürdürüyor.

Kar yagisinin yogun yasandigi Seydiler’de de belediye ekipleri karla mücadele çalismalarini sürdürürken yollari ise açik tutmak için araliksiz mücadele veriyor.

Seydiler’de ikamet eden Halil Ibrahim, “Görüldügü üzere müthis bir kar yagisi var. Biz, Özel Idarede çalisiyoruz. Bizde artik kar ile mücadelede zorlaniyoruz. Kar yagisi çok güzel, çiftçilerimiz için çok iyi. En azindan yaz aylarinda herhangi bir kuraklik çekmeyecegiz. Su anda Seydiler ilçe merkezinde 40 santimetreyi asiyor kar kalinligi. Meteorolojinin yaptigi uyariya göre kar kalinligi 1 metreyi asacakmis” dedi.

Öte yandan yogun kar yagisi nedeniyle Kastamonu’da 10 Ocak Çarsamba günü de okullar tatil edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile