Kastamonu'daki Gençlik Kamplarina Katilanlar Gönüllerince Eglenme Ve Kaynasma Firsati Buldu

Gençlik ve Spor Bakanliginin kampina farkli illerden gelen 136 genç, 6 gün boyunca bisiklet, tirmanis, okçuluk, golf, dart, el sanatlari, paintball, ata binme, matrak, tenis, zipline gibi etkinliklere katildi Kampa Adiyaman'dan katilan 16 yasindaki Mehmet Ince: 'Kovid19 gibi bir süreçten sonra yapilan bu aktiviteler bize çok iyi geldi, çok memnunuz. Hayatimda ilk kez burada ata bindim, ok attim. Çok güzel vakit geçirdik'

ÖZGÜR ALANTOR - Türkiye'nin farkli illerinden Kastamonu'daki Gençlik ve Spor Bakanliginin doga kampina katilan 136 genç, gönüllerince eglenme ve birbirleriyle kaynasma firsati buldu.

Farkli illerden Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampi'na gelen ögrenciler, Kovid-19 salgini nedeniyle sosyal mesafe ve maske kurallarina uyarak 6 gün boyunca bisiklet, tirmanis, okçuluk, golf, dart, el sanatlari, paintball, ata binme, matrak, tenis, zipline gibi etkinliklere katildi.

Gençlere, halk ve sokak oyunlari ile çesitli konularda egitim de verildi. 85 Türk, 51 Suriyeli ögrencinin yer aldigi kampta gençler, birbirlerinin kültürlerini de tanima firsati yakaladi.

Aksamlari kamp atesi yakip canli müzik esliginde sarkilar söyleyen gençler, dogayla iç içe hosça vakit geçirdi.

Kampa Adiyaman'dan katilan 16 yasindaki Mehmet Ince, AA muhabirine, çok güzel etkinlikler yaptiklarini, aktiviteleri çok begendigini söyledi.

Gelecek yillarda da kamplara katilmak istedigini belirten Ince, "Kovid-19 gibi bir süreçten sonra yapilan bu aktiviteler bize çok iyi geldi, çok memnunuz. Hayatimda ilk kez burada ata bindim, ok attim. Çok güzel vakit geçirdik." dedi.

Kampta Suriyeli arkadaslari oldugunu anlatan Ince, "Bize kendi halk oyunlarini ögrettiler. Biz de onlara oyunlarimizi ögrettik. Ne kadar zorluklar yasadiklarini ögrendik. Dostluklarimiz sadece burada kalmayacak. Ileriki zamanlarda da görüsmeyi düsünüyoruz. Hayatimda ilk kez Karadeniz'e gelme firsati buldum. Bize bu firsati sunanlara çok tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

Kahramanmaras'ta oturan 17 yasindaki Suriyeli Ömer Amiri ise çok güzel etkinlikler yaptiklarini dile getirerek, "Kamp çok iyi geçti. Yeni arkadaslarla tanistik. Futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi oynadik. Ata bindim, ok attim. Birçogunu hayatimda ilk kez yaptim. Arkadaslarimizla güzel dostluklar kurduk. Herkes bize çok güzel davraniyor." diye konustu.

Kendi oyunlarini diger arkadaslarina ögrettiklerini belirten Amiri, "10 yil önce Türkiye'ye geldim. 7 sene çadirda yasadim. 3 yildir evde yasiyoruz. Çadirda yasadigimiz için zor günler geçirdik. Böyle bir kampa ilk kez geliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bizi buraya getirdigi için çok tesekkür ederim." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile