Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan Açıklaması

Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Kastamonu’da her gün ortalama 5 kişinin telefon dolandırıcıları tarafından dolandırıldığını söyledi.


Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'nce ‘Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı’ düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya katılan Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Kastamonu’da yeni seçilen muhtarlar hem tanışma hem de şehrin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere toplandıklarını belirterek, “Emniyet güçleri olarak bizler, her sorunu çözeriz, her sorunu biliriz diye bir iddiamız yok. Bu yüzden mutlaka muhtarlarımızın ve STK’larımızın bizlere destek ve yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi.

Amaçlarının ‘Kastamonu’nun asayişini ve güvenliğini daha iyi nasıl çözebiliriz’ düşüncesinde olduklarını ifade eden Yoldan, “Çünkü bozulan düzenden hepimiz sorumluyuz. Bundan hepimiz zarar görüyoruz. Bizim çözebildiğimiz konuları hemen çözeceğiz, çözemediklerimizi ise daha üst makamlara bildireceğiz” diye konuştu.

Kastamonu’da son günlerde telefon dolandırıcılığının arttığına dikkat çeken Yoldan, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp bir banka hesabına para yatırılmasını isteyen telefon dolandırıcılarına itibar edilmemesini isteyerek, şöyle konuştu: “Bazı günlerde asayiş bültenlerine baktığımız zaman 5-6 tane telefon dolandırıcılığı önümüze geliyor. Fakat bu insanlara baktığımız zaman telefon dolandırıcılarına inanması imkansız. Ancak nasıl oluyorsa telefonu kulağına götürdüğü zaman vatandaş daha sonradan kendisi bile şaşırıyor ‘ben nasıl dolandırıldım’ diye kendisine soruyor. Yani basireti mi kapanıyor yoksa hipnotize mi oluyor, nasıl oluyorsa bu parayı bir şekilde verilen banka hesabına yatırıyor”
Birkaç gün önce emekli bir öğretmenin arandığını açıklayan Yoldan, “Yine kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan kişiler, ‘hesap numaranızı terör örgütleri ele geçirdi, sizden bunu kurtaracağız” diye bir miktar para yatırmasını istiyor. Emekli öğretmende, bankaya gidiyor. Fakat banka görevlisi bu öğretmenin öğrencisi oluyor. Parayı çekerken banka görevlisi, öğretmenini uyarıyor, ‘sizi dolandırıyor olmasınlar’ diyor. Fakat öğretmeni, öğrencisine kızıyor ve ‘para benim, sen niye karışıyorsun, istediğimiz yere yatırırım’ diye cevap veriyor. Nitekim bir süre sonra öğrenmen yine bankaya para çekmeye geliyor, bu sefer öğrencisi olan banka görevlisi polisi arıyor ve ikinci kez emekli öğrenmeni para yatırmaktan biz kurtarıyoruz. Yaklaşık 7 bin 500 lira parasını kaptırmış öğretmenimiz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Yoldan, bir diğer telefon dolandırıcılık olayını ise şöyle anlattı: “Kuzeykent Mahallesinde, bir teyzemizi telefon dolandırıcıları arayıp aynı şekilde kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıyor ve para istiyorlar. Teyzemiz, yaklaşık 50 bin liraya yakın bir parayı kendisine söylenen hesaba yatırıyor. Daha sonra, bu telefon dolandırıcıları tekrar arayıp teyzeyi, ‘sizi dolandıranları bulduk’ deyip tekrara para istiyorlar. Bu sefer teyze, akıllılık ediyor ve olayı emniyete bildiriyor. Tekrar para isteyen adamlar, öyle pervasız ve yüzsüz ki kalkıp Kastamonu’ya kadarda geldi. Teyzeden, elden parayı alırken suçüstü yakaladık. Yani bu şekilde günlük 4-5 tane telefon dolandırıcılık suçuyla karşı karşıya kalıyoruz. Bununla ilgili yoğun bir çalışma yaptık. Vatandaşımıza broşürler dağıttık, el ilanları bastırdık, afişler astık. Bu çalışma sonrası dolandırıcılık olayı bir hayli düştü, fakat hala yine de var. Bu insanlara yazık, üzülüyoruz. Emekli parası, büyük sıkıntılarla kazandıkları paralar. Fakat kendileri yaptıkları içinde çok fazla bir şey diyemiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız artarak devam edecek ve inşallah halkımızı bu konuda bilinçli hale getireceğiz”
Daha sonra şube müdürleri, kendi konuları hakkında katılımcıları bilgi verdi ve soruları cevaplandırdı. Toplantıya, müdür yardımcıları, şube müdürleri, İl merkezindeki mahalle muhtarları ile kurum temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile