Kastamonu Milyonlarca Turisti Agirlayacak

Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan düzenlenen toplantida bir araya gelen Kastamonu Valisi Avni Çakir, Kastamonu’daki turizm faaliyetleri ile ilgili bilgiler aktararak, “Önümüzdeki süreçte birkaç milyon turisti ilimizde agirlayacak hale gelecegiz” dedi.

Kastamonu Valiligi tarafindan yürütülen 2022 Yili Kastamonu Turizm Tanitma Faaliyetleri kapsaminda, Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi (KUZKA) tarafindan TÜRSAB’a bagli seyahat acentelerine yönelik tanistirma turu (FAM TRIP) düzenlendi.

Bu kapsamda kültür turlari düzenleyen Ankara merkezli 20 seyahat acentesi Kastamonu protokolüyle bir araya geldi. Kastamonu’da bulunan Doga Kültür Köyünde gerçeklesen toplantida Kastamonu’nun il protokolü, seyahat acentelerinin istek, talep ve önerilerini dinledi.

“Tanitim faaliyetleriyle gecelik 765 bin konaklamaya ulastik”

Toplantida konusan Kastamonu Valisi Avni Çakir, “Kastamonu’yu siyasetiyle, belediyemizle, özel idaremizle, tüm bilesenlerimizle beraber, sivil toplum kuruluslarimizla yarinlara çok güçlü bir sekilde hazirlamak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Eminiz ki sizlerde Kastamonu’ya her gelisinizde daha ileri bir noktada görüyorsunuz. Çünkü bunlarla alakali hem altyapi da hem üstyapi da çok ciddi yatirimlarimiz var. Ilerleyen süreçte insallah bunlarin çok daha güzel yansimalarini göreceksiniz. Bizler, sizlerin de çok iyi bildigi gibi 2017-2018-2019 yillarinda turizmde çok ciddi hamleler yakaladik. Turizmin parlayan yildizi sloganiyla hem yapmis oldugumuz altyapi üstyapi yatirimlarimizla hem yaptigimiz faaliyetlerle hem de sizin gibi degerli TÜRSAB’in bölgemizde yapmis oldugu tanitim faaliyetleriyle 765 bin gecelemeye ulastik. Ilimiz her yil üzerine koyan bir oranla turizmde çok ciddi bir yere dogru giderken tüm Türkiye’de oldugu gibi pandemiye yakalandik. Bunu en iyi sizler anlarsiniz. Misafirlerinizde, müsterilerinizde, davetlilerinizde çok ciddi azalmalar oldu ama bugünkü gelinen noktada tüm Dünya artik pandemi ile yasamayi ögrendi ve su andaki izlenime bakildiginda da insallah yakin bir zamanda toplumun, insanlarin, dünyanin birinci önceligi olmaktan çikacak. Sonuç olarak insanlar tekrardan kaldigi yerden turizme baslayacak. Bizde sizler gibi degerli dostlarimiza bölgemizdeki degisiklikleri göstermek, yeni imkan ve kapasitelerimizi göstermek amaciyla böyle bir organizasyon tertip ettik. Bu yüzden bizlerde 2022 yilini tanitim yili ilan ettik ve bu kapsamda 12 aya yayilan bir dizi etkinlikler planladik. Bugünkü katilmis oldugumuz kis festivali etkinlikleriyle tanitim faaliyetlerimizden bir kismi. Insallah bizler bunlarin yansimalarini 12 aya yayacagiz, her ayda en az bir etkinlik olmak üzere tekrar tanitim noktasinda ilimize daha çok ziyaretçi çekme noktasinda çabalarimizi hep beraber sürdürecegiz” dedi.



“Kastamonu, turistlerin her türlü talebini karsilayacak potansiyele sahip güzide bir ilimiz”

Kastamonu’nun her türlü turizmin yapilabilecegi faaliyetleri içerisinde barindirdigina dikkat çeken Vali Çakir, “Kastamonu, dini turizm anlamindan tutunda tarih turizminde, doga turizminde, deniz turizminde, kanyon turizminde, her konuda çok güzlü potansiyeli olan bir il. Dolayisiyla siz degerli firma sahiplerimiz ya da temsilcileri, müsterileriniz veya misafirleriniz hangi konuda istekleriniz var ise Kastamonu o konuyu güçlü bir sekilde bünyesinde barindiran bir il. Bunun yani sira Kastamonulularin sicak kanli ve misafirperver olmasi birde bunu misyonu üstlendigi zaman gelen misafirleriniz insallah bundan önceki tespitleriniz gibi bundan sonrada büyük bir memnuniyetle ilimizden ayrilacaklardir. Camilerimizi, bedestenlerimizi biliyorsunuz. Binlerle yillik kadim kültürümüzü biliyorsunuz. Özellikle pandemi sonrasinda çok daha fazla gündeme gelen essiz dogamizi ve yaylalarimizi biliyorsunuz. Her türlü turist yapisina uygun imkanlarimizi ve kapasitemizi biliyorsunuz. Su anda biz onun çok çok azini kullaniyoruz ama ilerleyen süreçte insallah sizlerin de destegiyle Kastamonu’da insallah birkaç milyon turisti agirlama noktasina gelecegiz. Konaklama konusunda çok ciddi yatirimlarimiz var. Bir dizi tesislerimizde iyilestirme çalismalarimiz var. Konak gecelememizden biraz daha modern konseptteki gecelemeye kadar yelpazemiz çok genis. Kamu kurum ve kuruluslarimizin yeterince kapasitesi var. Konaklama sorunumuz da yok insallah devam eden, baslayacak olan yatirimlarimizla beraber doganin içerisinde tamamen ahsap konsepte yani gelecegin turizmin konseptine uygun sekilde ve lüks bir konsepte konaklama imkani sunacak turizm yatirimlarimizin bir kismi basladi, bir kismi da baslayacak. Bir kismi da baslama asamasina geldi. Insallah 1 yil içerisinde çok ciddi sekilde yatak kapasitesine siz degerli dostlarimizin imkanlarina sunacagiz. Tanitim çok önemli, eger siz gerekli önemi göstermezseniz buradaki güzellikleri disari ile paylasamazsiniz. O yüzden bizler bunlarin farkindayiz. Ilimizin sahip oldugu her türlü tarihi ve dogal güzellikleri daha çok insana, hem yurtiçinde hem de yurt disinda tanitma noktasinda irademiz var. Bununla ilgili yeni olusum çalismalarimiz var. Siz degerli acentelerimizin, degerli basin mensuplarimizin, degerli müdürlerimizin herkesin tüm Kastamonulularin azmi ve kararliligi da var. Insallah bununla alakali ilerleyen süreçte de çok daha farkli etkinlikleri de göreceksiniz” diye konustu.

Toplantinin ardindan seyahat acenteleri de söz alarak istek, talep ve önerilerini il protokolüne sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile