Kastamonu'nda At Yarislarina Vatandaslardan Yogun Ilgi

Kastamonu'nda At Yarislarina Vatandaslardan Yogun Ilgi

Kastamonu’da Atatürk’ün Kastamonu’ya gelisi, Sapka ve Kiyafet Inkilabi’nin 97. yil dönümü ve 30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen at yarislari vatandaslardan yogun ilgi gördü.

Atatürk’ün Kastamonu’ya gelisi, Sapka ve Kiyafet Inkilabi’nin 97. yil dönümü ve 30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu’da at yarislari düzenlendi.

Kastamonu merkez ilçesindeki yaris alaninda, Kastamonu Belediyesi, Türkiye Geleneksel Spor Dallari Federasyonu ve Kastamonu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen yarislar, dörtnal ve rahvan kategorilerinde gerçeklestirildi.

Yarislarda jokeyler kiyasiya mücadele etti. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi yarislarda dereceye giren jokeylere kupalari protokol üyeleri tarafindan verildi.



Mehmet Yurt: "Geleneksel sporlarimiza hep birlikte destek olacagiz"

Yaris öncesinde konusan Kastamonu Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Yurt, "Tarihi sanli Türk milleti her zaman muzaffer olacaktir. Türk’ün otagi Kastamonu’da ise ecdadin ruhu daima canli kalacaktir. ’At Türk’ün kanadidir’ derler. Tarihimize baktigimizda at Türk’ün yoldasi olmustur. Nice zaferler kazanan ecdadimizin atla uyumu dünyaca çok iyi bilinmektedir. Onun için de derler ki ’At üstündeki Türk’tür, degilse yüktür’. Biz bugün birbirinden degerli sporcularin at üstündeki maharetlerini izleyecegiz. Geleneksel sporlarimiza hep birlikte destek olacagiz" dedi.



Avni Çakir: "Artik bu yarislar Kastamonu ile bütünlesmis diyebiliriz"

Kastamonu’da atli sporlar ve atli terapi merkezlerine yönelik yatirimlarin yapildigini kaydeden Kastamonu Valisi Avni Çakir, düzenlenen yarislarin önemine deginerek, "Kastamonu’da hem dogalligin hem tabiatin hem de at biniciliginin canli olarak yasatildigi bir memleket. Biliyorsunuz ki ilimizin merkez de dahil olmak üzere birçok ilçesinde ata binme, atli sporlar ve atla terapi faaliyetleri çok güçlü bir sekilde icra ediliyor. KUZKA destegi ve Il Özel Idaremizin isbirliginde Daday’da da model binicilik tesisi kurduk. Bu sayede amacimiz daha çok gencin atla, atli sporlarla tanismasi. Atin çok iyi tedavi araciliginin da oldugunun bilinmekte. Atin destek noktasinda da ihtiyaç sahiplerine destek vermesini amaçliyoruz. Kastamonu’da 31 yilidir bu yarislar düzenleniyormus. Artik bu yarislar Kastamonu ile bütünlesmis diyebiliriz" diye konustu.



Zübeyir Bekiroglu: "Geleneksel atli sporlarimiza yogun bir ilgi var"

Geleneksel sporlarin gelecek nesillere aktarilmasi için yogun bir çalisma yürüttüklerini söyleyen Türkiye Geleneksel Atli Spor Dallari Federasyonu Baskani Zübeyir Bekiroglu ise, "Geleneksel Atli Sporlar Federasyonumuz kisa bir süre önce federasyon olarak ayrildi. Bizler bu gelenegi gelecege tasimakla kendimizi sorumlu hissederek Türkiye’nin her noktasinda düzenlenen faaliyetlerine katiliyoruz. Bugün de Karadeniz’in incisi Kastamonu’da düzenlenen at yarislarindayiz. Gördügünüz gibi, yarislarimiz güzel bir yogunlukta devam ediyor. Geleneksel atli sporlarimiza yogun bir ilgi var. Cumhurbaskanimizin tensipleri ile ayrildiktan sonra yogun bir çalisma içerisine girdik" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile