Kastamonu'nun Yaylalarinda Kartpostallik Kis Görüntüleri

Kastamonu'nun Yaylalarinda Kartpostallik Kis Görüntüleri

Kastamonu’nun Araç ilçesinde beyaz örtüyle kaplanan yaylalar, ziyaretçilerine essiz güzellik sunuyor. Kartpostallik görüntülerin ortaya çiktigi yaylalar don ile havadan görüntülendi.

Kastamonu’nun Araç ilçesinde 58 kilometrelik rota üzerinde birbirine baglantili 33 yaylada kar yagisi ile birlikte mest eden güzellikler ortaya çikti. Kastamonu Üniversitesi tarafindan turizm bölgesi olarak ilan edilmesi için rota çalismalarinin yapildigi yaylalar, beyaz örtüyle kaplandi. Kartpostallik manzaralarin ortaya çiktigi Araç ilçesindeki yaylalar, Kastamonu’ya özgü yayla evi mimarisi ile dikkat çekerken, kar yagisi ile birlikte ziyaretçilerini hayran birakti. Ilçeye bagli Gölcük ve Findikli yaylalarini ziyaret eden vatandaslar, ortaya çikan manzaranin tadini çikartma firsati buluyor.

“Dogayi, tabiati buraya gelen tüm katilimcilara anlatmak istiyoruz”

Araç ilçesindeki yaylalarin tanitilmasi için projeler yürüten Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Ögretim Üyesi Hikmet Haberal, “Kastamonu Üniversitesi ormancilik ve tabiat turizmi alaninda ihtisaslasmis bir üniversitedir. Biz de bu alanda üniversitemizdeki tüm fakültelerde projeler yapiyoruz. Onlardan birisi Araç Yayla Kis Festivali’ydi. Biz bunu yaparken magara turizmi rotalarini çikardik. Bu nokta da bir turizm aktivitesi gerçeklesiyor. Buraya gelen üniversite ögrencileri, yerel halk ve burayi hiç bilmeyenlere, doga severlere bölgedeki 33 yayladan en otantik olanlari seçtik. Etraftaki yaylalari, selaleleri gösterecegiz. Bölgedeki yerli halkin kültürünü anlatacagiz. Dogayi, tabiati buraya gelen tüm katilimcilara anlatmak istiyoruz. Hedefimiz buranin tam bir yayla turizm merkezi olmasini düsünerek, bunlari ilgili kurumlarin degerlendirmesini düsünüyoruz. Otantik yasam, otantik mimari, yayla evleri, Kastamonu’nun araç ilçesine özel bir yapi. Burada ayrica tarihi bir kültür yolu var. Araç ilçesinden baslayarak Cide ilçesine ulasan bir tas yol. 14 kilometrelik bu mesafede isteyenler yürüyüs yapabilir” dedi.



“Her kösesi ayri bir güzellik”

Yaylalari ilk kez ziyaret ettigini ifade eden Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Ögretim Üyesi Dr. Serap Yildiz Ilden, “Ilk kez ben bu yaylaya geldim. Buralar yaylalar cennetiymis. Dogasi harika, agaçlarin karla bulusmasi gerçekten bambaska bir güzellik. Ben buraya asik oldum. Dogasi çok güzel. Kastamonu’yu çok seviyorum, her kösesi ayri bir güzellik. Sakli cennet gibi. Görülmesi gereken bir yer. Çok begendim” diye konustu.



“Kendimi bir pamuk tarlasinda hissediyorum”

Erzurum’un Ispir ilçesinden Kastamonu’ya gelen ‘Daglarin Oglu’ lakapli belgeselci Bülent Erkan da, “Bu yaylalarda çok güzel olanlar var. Tabiati, magaralari, selaleleri çok güzel. Yesil karla bulusunca çok güzel görüntüler ortaya çikiyor. Yazin buraya geldigimde her yer yemyesildi. Simdi her taraf bembeyaz, çok güzel bir görsel var. Bunu herkesin yasamasini istiyorum. Kendimi bir pamuk tarlasinda hissediyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile