Kastamonu Saglik Müdürü Kutlu'dan Kovid-19 Asisina Duyarlilik Gösterilmesi Çagrisi Açiklamasi

'Ilimizde son günlerde hizla vaka artisi yasanirken maalesef asiya basvuru azalmaktadir. Kovid19 pandemisinden kurtulmamizin yolu, daha önceki salgin hastaliklar gibi yine asidir'

Kastamonu Saglik Müdürü Yüksel Kutlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin kontrol altina alinabilmesi için vatandaslardan asi konusunda duyarlilik göstermeleri çagrisinda bulundu.

Kutlu, yaptigi yazili açiklamada, salgin nedeniyle maske, mesafe ve hijyen kurallarina dikkat edilmesi gerektigini vurguladi.

Ilde vaka sayisinin hizla arttigina isaret eden Kutlu, "Sevdiklerimizle açik havada bulusmaya, kapali alanlardan uzak durmaya gayret edelim. Ilimizde son günlerde hizla vaka artisi yasanirken maalesef asiya basvuru azalmaktadir. Kovid-19 pandemisinden kurtulmamizin yolu, daha önceki salgin hastaliklar gibi yine asidir." ifadelerini kullandi.

Kentteki vakalarin analizi yapildiginda asinin öneminin ortaya çiktigina dikkati çeken Kutlu, sunlari kaydetti:

"Salgini kontrol altina almak için asi olmak ve tedbirlere uymak sorumlulugumuzdur. Bu güzel sehrimize bagisiklama haritasinda mavi yakisir. Asi, kisiyi hastaligin olumsuz etkilerinden korudugu gibi toplumda bulastiriciligi da bitirmektedir. Sadece kendimizin asi olmasi da yetmez. Hakki olan tüm aile bireylerinin, yakin çevremizin asi oldugundan emin olalim. Kendimiz, sevdiklerimiz, ilimiz ve ülkemiz için asi olalim. Asiyla hastaligi asalim."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile