Kastamonu Üniversitesi, Asya'nin En Iyi Üniversiteleri Arasinda Yerini Aldi

Kastamonu Üniversitesi, Asya'nin En Iyi Üniversiteleri Arasinda Yerini Aldi

Kastamonu Üniversitesi, 2024 Asya Üniversiteleri Siralamasina dikkat çekici bir basari elde ederek genel siralamada 601+ bandinda yer aldi. Kastamonu Üniversitesi, Türkiye genel siralamasinda da 43. sirayi paylasti.

Uluslararasi ölçekte yüksekögretim kurumlarini degerlendiren ve derecelendiren Times Higher Education (THE) tarafindan yayinlanan 2024 Asya Üniversiteleri Siralamasinda Kastamonu Üniversitesi, dikkat çekici bir basari elde ederek Asya’nin önde gelen yüksekögretim kurumlari arasina girmeyi basardi.

THE Asya Üniversiteler Siralamasinda yer almak için yarisan bin 127 üniversite arasindan seçilen Kastamonu Üniversitesi, Türkiye’den siralamaya girebilen 75 yüksekögretim kurumu arasinda da dikkat çekti. Kastamonu Üniversitesi, Türkiye’deki üst siralardaki yerini koruyarak 43. sirayi elde etti.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin THE Asya Üniversite Siralamasinda yer almasini, akademik ve idari personel ile ögrencilerin gayretli çalismalarina bagladi. Kalite standartlarini ve basari grafigini artirmayi hedeflediklerini belirten Topal, uluslararasilasma ve kalite standartlari konusundaki desteklerinden dolayi Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine tesekkür etti.

Rektör Topal, özverili çalismalarin basarinin temelini olusturdugunu vurgulayarak, bu basariya katki saglayan tüm Kastamonu Üniversitesi çalisanlarina ve ögrencilerine minnettarligini dile getirdi.

2024 Times Yüksek Ögrenim Asya Üniversite Siralamasi, Asya’daki üniversitelerin performansini degerlendirmek için 18 performans göstergesini kullaniyor. Bu göstergeler, ögretme, arastirma, bilgi aktarimi ve uluslararasi görünüm gibi temel misyonlari kapsayan kapsamli bir degerlendirme sunmak üzere yeniden düzenleniyor. Siralama, Asya’daki üniversitelerin karsilastirilmasinda daha kapsamli ve dengeli bir yaklasim saglamayi hedeflerken, bölgedeki yüksekögrenim kurumlari arasinda isbirligi ve rekabeti tesvik etmeyi amaçliyor. Bu siralama, yüksekögrenimde mükemmeliyetin tanimlanmasi ve ölçülmesine önemli bir katki saglamakta ve Asya’daki üniversitelerin küresel alandaki konumunu belirliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile