Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi, Akreditasyon Basarisiyla Kalite Standartlarini Yükseltiyor

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi, Akreditasyon Basarisiyla Kalite Standartlarini Yükseltiyor

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi, akredite edilen lisans programlariyla kalite standartlarini yükselterek basarili bir adim atti.

Yüksekögretim Kalite Kurulu Baskanligi’nin (YÖKAK) yetkilendirdigi Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Cografya Fakülteleri Ögretim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (FEDEK) tarafindan Kastamonu Üniversitesi Biyoloji lisans programi için 5 yil, Matematik lisans programi için ise 2 yil süreyle akredite edildi. Bu akreditasyonlarla Fen Fakültesi, tüm aktif bölümleriyle akredite olmus oldu.

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Talip Çeter, aldiklari akreditasyon belgeleriyle gurur duyduklarini ifade ederek, bu basarinin elde edilmesinde emegi geçen herkese tesekkürlerini iletti. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a da desteklerinden ötürü tesekkür eden Prof. Dr. Çeter, Biyoloji ve Matematik bölümlerinin kazandigi akreditasyon belgelerinin, ögrencilere daha genis is imkanlari saglayarak kariyer yolculuklarini destekleyecegini vurguladi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise Fen Fakültesini akreditasyon basarisindan dolayi tebrik ederek, Üniversitede kalite odakli çalismalarin aktif bir sekilde yürütüldügünü ifade etti.

Kalite eksenli çalismalarin yayginlastirilmasinda son zamanlarda Üniversitede önemli adimlar atildigini ifade ederek, Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine tesekkürlerini ileten Topal, bu alanda çaba gösteren Yüksekögretim Kalite Kurulu Baskani Prof. Dr. Ümit Kocabiçak ve kurul üyelerine de tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile