Kastamonu Üniversitesi Ihtisaslasma Sahasindaki Uluslararasi Çalismasina, TÜBITAK'tan Destek

Kastamonu Üniversitesi Ihtisaslasma Sahasindaki Uluslararasi Çalismasina, TÜBITAK'tan Destek

Kastamonu Üniversitesi’nin Ormancilik ve Tabiat Turizmi Ihtisaslasma Sahasindaki uluslararasi çalismalarina TÜBITAK destek verecek.

Bölgesel Kalkinma Odakli Misyon Farklilasmasi Projesi çerçevesinde Ormancilik ve Tabiat Turizmi sahasinda ihtisaslasan Kastamonu Üniversitesi, çalismalarini sürdürüyor. Bu çerçevede Orman Fakültesi ögretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Sivrikaya tarafindan koordine edilen 25 Temmuz-6 Agustos 2022 tarihleri arasinda ormancilik alaninda Kastamonu Üniversitesinde yapilacak olan uluslararasi yaz okuluna TÜBITAK tarafindan destek verildi.

Arizona Üniversitesi’nden (ABD) Prof. Dr. Ramzi Touchan ve Prof. Dr. Dave Meko, TÜBITAK Bilim Insani Destekleme Baskanligi (BIDEB) tarafindan yürütülen “2221 Konuk veya Akademik Izinli (Sabbatical) Bilim Insani Destekleme Programi” çerçevesinde desteklenecek.

25 Temmuz - 6 Agustos 2022 tarihleri arasinda Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesinde “Tree Rings, Climate, Natural Resources, and Human Interaction” isimli uluslararasi katilimli yaz okulu daha önce 7 defa farkli ülkelerde yapildi. 8’incisi Kastamonu’da yapilacak olan 13 günlük yaz okulu programi öncelikle küresel ilgiyi Türkiye’ye ve Karadeniz Bölgesi’nde de öncelikli bir yeri olan Kastamonu Üniversitesine yönlendirecek. Yaz okuluna Romanya, Ispanya, Tunus, Hindistan, Filipinler, Italya, Pakistan, Gürcistan ve Türkiye’den olmak üzere toplam 15 kisi egitim almak için katilacak.

Uluslararasi yaz okulunda verilecek egitimle birlikte, egitime katilanlarin elde ettikleri bilgileri dendrokronolojinin dogrudan dogal kaynaklarda, ormancilikta, hidrolojide, klimatolojide, antropolojide uygulamalarini ve bu yönde kabiliyetlerini gelistirmesi hedefleniyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje çalismalarini tabana yaymaya ve bu tür ilmi faaliyetlere her türlü destegi vermeye devam edeceklerini, uluslararasi yaz okulunun Türkiye’de ve Karadeniz Bölgesi özelinde Kastamonu’da tabii kaynaklarin sürdürülebilirligine katki saglayacagini belirterek, uluslararasi yaz okulunun gerçeklestirilmesinde emegi geçen akademisyenleri tebrik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile