Kastamonu Üniversitesi, Iki Önemli Çalistaya Ev Sahipligi Yapmaya Hazirlaniyor.

Kastamonu Üniversitesi ev sahipliginde düzenlenecek iki önemli çalistayla bölgesel kalkinma misyonuna katki saglanacak.

Kastamonu Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Ögretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yürütücülügünde “Milli Teknoloji Hamlesi Çerçevesinde Teknoloji Odakli Girisimcilik" ve Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisligi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Alperen Kaymakci’nin yürütücülügünü yaptigi “Bölgesel Kalkinma ve Sürdürülebilirlik Ekseninde Kastamonu Orman Ürünleri Endüstrisi” konulu çalistaylar, TÜBITAK 2223-B Yurt Içi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Destegi Programi çerçevesinde desteklenecek.

“Milli Teknoloji Hamlesinin Çerçevesinde Teknoloji Odakli Girisimcilik” çalistayi, teknoloji odakli girisimcilik konusundaki farkindaligi artirmayi hedefliyor. Özellikle Z kusagi olarak adlandirilan ve teknolojiyle iç içe olan üniversite gençligi, Milli Teknoloji Hamlesinin getirdigi imkanlar üzerine müzakere edecek ve yeni bakis açilari gelistirecek. Teknoloji üreten girisimci bir üniversite misyonu dogrultusunda, lisans ve lisansüstü düzeydeki ögrencilerin ve arastirmacilarin katilimiyla gerçeklestirilecek olan çalistay, TEKNIOFEST gibi önemli etkinliklerin temelini olusturan nitelikli insan kaynaginin artirilmasini amaçliyor.

Diger yandan, “Bölgesel Kalkinma ve Sürdürülebilirlik Ekseninde Kastamonu Orman Ürünleri Endüstrisi” çalistayi, Kastamonu’daki orman ürünleri endüstrisinin sürdürülebilir kalkinmasini desteklemeyi ve sektördeki güncel sorunlari degerlendirmeyi amaçliyor. Bu çalistay, uzun vadeli sürdürülebilir kalkinma stratejilerinin belirlenmesine odaklanacak. Dogal kaynaklarin korunmasi, yerel ekonominin güçlendirilmesi ve toplumsal refahin artirilmasi gibi unsurlari içeren stratejilerin belirlenmesinde, bölgedeki orman ve orman endüstrisi paydaslari, yerel yöneticiler, akademisyenler, sanayiciler, sivil toplum örgütleri ve diger ilgili taraflarin katilimi önem tasiyor. Ayni zamanda, son teknolojik gelismeler ve inovasyonlar da ele alinarak Kastamonu Orman Ürünleri Endüstrisi’nin rekabet avantaji saglamasi için stratejiler ele alinacak.

Her iki çalistay da Kastamonu Üniversitesi’nin akademik vizyonuna ve bölgesel kalkinmaya katki saglama misyonuna önemli bir adim olarak görülüyor. Projede ve çalismada yer alan akademisyenleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, destekleri için Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine ve proje çalismalarinda kurumumuzu tesvik eden yaklasimlarindan dolayi TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal’a da tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile