Kastamonu Üniversitesi Ile Karaganda Buketov Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Kastamonu Üniversitesi Ile Karaganda Buketov Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Kastamonu Üniversitesi ile Kazakistan’in Karaganda Buketov Üniversitesi arasinda is birligi protokolü imzalandi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, beraberinde Dis Iliskiler Ofisi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Öztürk Akcaoglu ve Ögretim Görevlisi Mehmet Bolluk ile birlikte Kazakistan’in Karaganda sehrinde bulunan Karaganda Buketov Üniversitesi’ni ziyaret etti. Iki üniversite arasindaki is birligini güçlendirmek ve ortak çalismalar yapmak amaciyla gerçeklestirilen törende bir protokol imzalandi.

Görüsmelere ve imza törenine, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Karaganda Buketov Üniversitesi adina Rektör Vekili Prof. Dr. E. M. Tajvaev, Rektörlük Ofisi Baskani Serik Kalkamanov ve birçok akademisyen katildi.

Iki üniversite arasinda imzalanan anlasma ile Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Isletmeciligi Bölümü ile Karaganda Buketov Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Turizm Bölümü, ayrica Kastamonu Üniversitesi Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Çagdas Türk Lehçeleri ve Edebiyatlari Bölümü ile Karaganda Buketov Üniversitesi Filoloji Fakültesi Kazak Dili ve Edebiyati Bölümleri arasinda çift diploma programlarini da içeren is birligi saglanacak.

Imza töreninde konusan Kastamonu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 2022’de baslayan Mevlana Programi is birliginin bu protokolle genisletildigini ve imzalanan belgenin iki ülke arasindaki tarihi ve kültürel baglari akademik is birligiyle daha da güçlendirecegine inandiklarini belirtti.

Rektör Topal, protokolün üniversitelerin ve ülkelerin birbirini daha iyi tanimasina ve is birligi potansiyelini daha etkin bir sekilde kullanmasina imkan taniyacagini vurguladi.

Karaganda Buketov Üniversitesi Rektör Vekili E.M. Tajbaev ise bu tür is birliklerinin ögrenci ve akademisyenlerin kültürel ve akademik deneyimlerini artiracagina inandiklarini ve Türkiye ile Kazakistan arasindaki iliskilerin derinlesmesine katki saglayacagini belirtti.

Görüsmelerde, iki üniversite arasindaki is birligini gelistirme imkanlari da ele alindi. Rektör Topal baskanligindaki heyet, Saryarkinsk Arkeoloji Müzesi, Fizik ve Teknoloji Fakültesi Laboratuvarlari ve Karlak Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyaretin ikinci gününde Doç. Dr. Mustafa Öztürk Akcaoglu, Yabanci Diller Fakültesi’ndeki Türk Dili Sinifi’nda Erasmus+ KA171 Projesi çerçevesinde üniversite yönetimine, fakülte yönetimine ve Türk Dili Bölümü ögrencilerine Kastamonu Üniversitesi hakkinda sunum gerçeklestirdi.

Karaganda Buketov Üniversitesi ziyareti sonrasinda, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal baskanligindaki heyet, T.C. Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu ve Egitim Müsaviri Ömer Inan ile bir araya geldi. Görüsmelere, Karaganda Buketov Üniversitesi’nde görevli Asuman Ergün de katildi.

Görüsmelerde, Türkiye ile Kazakistan arasindaki egitim alanindaki is birligi imkanlari ve potansiyelleri ele alindi. Rektör Topal, Türkiye’nin egitimdeki deneyimlerini ve kazanimlarini paylasma konusundaki kararliligini vurguladi. Büyükelçi Mustafa Kapucu ise, Türkiye-Kazakistan arasindaki egitim is birliginin her iki ülkenin de kalkinmasina önemli katkilar saglayacagini belirterek, bu tür ziyaretlerin iliskilerin daha da güçlenmesine vesile oldugunu ifade etti.

Egitim Müsaviri Ömer Inan da özellikle dil ve kültür alanlarinda yapilan is birliklerinin ögrenci ve akademisyenler arasinda köprüler kurarak iliskilerin derinlesmesine katki saglayacagini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile