Kastamonu Üniversitesi Iletisim Fakültesi Ögrencilerinden Bölge Ikinciligi

Kastamonu Üniversitesi Iletisim Fakültesi Ögrencilerinden Bölge Ikinciligi

Kastamonu Üniversitesi Iletisim Fakültesi ögrencilerinin olusturdugu "Rapronak" adli tiyatro ekibi, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin düzenledigi Gençler Arasi Tiyatro Yarismasi Karadeniz Bölge Finali’nde ikinci oldu.

Kastamonu Gençlik Merkezi tarafindan düzenlenen Tiyatro Yarismasi’nda dereceye girip Karadeniz Bölge Finali için Rize’ye gitmeye hak kazanan Kastamonu Üniversitesi Iletisim Fakültesi ögrencilerinin olusturdugu "Rapronak" adli tiyatro ekibi, bölgedeki diger illerden gelen tiyatro gruplariyla kiyasiya bir mücadele verdi. Gösterdigi performansla salona gelen sanatseverlerin takdirini toplayan ekip, jürinin oylamasi sonucunda az bir farkla birinciligi kaçirarak ikinci oldu.

Ekibin yönetmeni Sezer Güney, “Öncellikle fantastik bir oyun denedik. Diger bütün ekipler normal skeç tarzi ve gündelik hayatlarin sorunlarini ele alirken biz fantastik bir dünya olusturup gündelik hayatin sorunlarini ele aldik. Gündelik hayatin sorunu derken; kadina siddet, hayvanlara siddet, çocuk istismarlari ve hayvan haklari gibi konulari biz fantastik bir dünyada, ’kisinin veya bireyin elinden duygulari alinirsa ne olur’ sorusu altinda inceledik. Bu bizim en büyük farkimizdi ve bizi zaten basariya götüren farklardan biri de fantastik oynamamizdi. Tabii çok zor. Makyaj, kostüm, dekor, isik gibi islevlerin hepsini ayni anda götürmen gerekiyor ve sahnede bir armoni olusturmasi gerekiyor. Bundan dolayi biraz zorlandik. Ancak oynarken de seyirciden aldigimiz geri dönüsler dahilinde de çok eglenceli bir oyun oldu. Ekibimin de çok eglendigini düsünüyorum. Sanki popüler bir oyuncu gibi oyun bitiminde izleyicilerin fotograf çekinmeye gelmesi basari hissi olusturdu” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile