Kastamonu Üniversitesi'nde Milli Teknoloji Hamlesine Destek Saglayacak Çalistay

Kastamonu Üniversitesi'nde Milli Teknoloji Hamlesine Destek Saglayacak Çalistay

Kastamonu Üniversitesi’nde milli teknoloji hamlesi çerçevesinde, düzenlenen çalistayda basarili projeler ve yeni fikirler ele alindi.

TÜBITAK Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi (BIDEB) tarafindan, “2223-B Yurt Içi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Destegi” çerçevesinde desteklenen, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yürütücülügünde “Milli Teknoloji Hamlesi Çerçevesinde Teknoloji Odakli Girisimcilik Çalistayi” gerçeklestirildi.

Kastamonu Teknokent’te gerçeklestirilen çalistayin açilisina Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Selahattin Emirsüleymanoglu, girisimciler, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kastamonu Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü ile KOSGEB Kastamonu Il Müdürlügü paydasliginda, Kastamonu Teknokent Ilgaz Salonu’nda gerçeklesen çalistayin açilisinda konusan proje yürütücüsü Doç. Dr. Erol Tekin, çalistayin amacini ve öneminden bahsederek, teknolojik girisimciligin Türkiye’nin milli teknoloji hamlesindeki rolünü anlatti. Doç. Dr. Tekin, “Bu çalistay, genç girisimcilere ve akademisyenlere teknolojiyi etkin kullanarak yenilikçi çözümler üretme konusunda ilham vermeyi amaçliyor” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ömer Küçük ise Kastamonu Üniversitesi’nin bu tür etkinliklerle bilimsel ve teknolojik gelismelere olan katkisini artirmayi hedefledigini belirterek, “Üniversitemiz, teknoloji ve yenilik odakli projelerle ülkemizin kalkinmasina destek olmayi sürdürecektir. Bu çalistay, bu hedef dogrultusunda atilmis önemli bir adimdir” diye konustu.

Çalistayin ilk oturumunda Ögretim Görevlisi Berkan Güngör’ün moderatörlügünde, Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Erdem tarafindan “Üniversite Gençliginin Gözünde Milli Teknolojinin Gelisim Algisi” baslikli sunum gerçeklestirildi.

Prof. Dr. Tevfik Erdem, sunumunda üniversite gençliginin milli teknolojinin gelisimine dair algilarini ve beklentilerini ele aldi.

Etkinlik çerçevesinde, alaninda uzman akademisyenler ve sektör profesyonelleri tarafindan çesitli sunumlar ve atölye çalismalari gerçeklestirilecek. Ayrica katilimcilar, teknoloji odakli girisimcilik konularinda bilgi edinme ve tecrübe paylasma firsati bulacak. Çalistay, iki gün boyunca sürecek ve farkli oturumlarla katilimcilara zengin bir program sunacak. Programda, yenilikçi is modelleri, teknolojik trendler, girisimcilik ekosistemi ve start-up kültürü gibi konular ele alinacak.

Etkinligin sonunda, basarili projeler ve fikirler degerlendirilecek ve katilimcilara sertifikalari takdim edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile