Kastamonu Üniversitesi'nden Iklim Degisikligi Projesine Destek

Kastamonu Üniversitesi'nden Iklim Degisikligi Projesine Destek

Kastamonu Üniversitesi tarafindan hazirlanan iklim degisikligiyle ilgili projeye, TÜBITAK’tan destek almaya hak kazandi.

Ormancilik ve tabiat turizmi alaninda ihtisaslasan Kastamonu Üniversitesi projelerine bir yenisi daha eklendi. TÜBITAK 4004-Doga Egitimi ve Bilim Okullari Destekleme Programi çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinden Ögretim Görevlisi Berkan Güngör’ün yürütücülügünü yaptigi, “Iklimin Gelecegi: Gelecegin Iklimi II” baslikli proje destek almaya hak kazandi.

Ilki 2022 yilinda TÜBITAK tarafindan desteklenen ve tekrar destek almaya hak kazanan “Iklimin Gelecegi: Gelecegin Iklimi II” projesinde önlisans, lisans ve lisansüstü programlarda örgün egitimlerine devam eden gençlerin, interaktif uygulamalarla iklim degisikligi konusunu çesitli boyutlariyla ele alarak konuya dair bilgi seviyelerini artirmak amaçlaniyor. Bu proje ile katilimcilarin tabiati koruma ve tabiat ile uyumlu yasama bilinci kazanmalari, uzman egiticiler ile birlikte kamu politikalari gelistirmeleri, yerel, ulusal ve uluslararasi çevre çalismalarina katilmalari ve aktif olmalari hedefleniyor. Ayrica proje çerçevesinde sel, kuraklik ve yangin gibi asiri iklim olaylarina karsi aksiyon alma konulari üzerine de durulacak.

18 Agustos-23 Agustos, 30 Eylül-2 Ekim ve 14 Ekim tarihleri arasinda üç etapta gerçeklestirilecek olan proje çerçevesinde 12 atölye çalismasi, 40 saat egitim programi ve 3 bilimsel gezi yer aliyor. Proje sonucunda 1 editöryal kitap, 1 sergi, 2 çalistay, 2 panel, 1 sempozyum ve 1 fidan dikim faaliyeti yapilacak.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Ihtisaslasma Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Küçük, Rektör Yardimcisi Teknokent ve TTO Genel Müdürü Prof. Dr. Kasim Yenigün, Ögretim Görevlisi Ahmet Tabanlioglu ve Ögretim Görevlisi Mehmet Firat Olgun uzman olarak bulunacak. Projede ayrica Konya Gida ve Tarim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Erdem, Kastamonu Valiligi Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü Il Müdür Yardimcisi Dr. Suat Tüfekci, Kastamonu Üniversitesi ögretim üyeleri Prof. Dr. Tolga Ulusoy, Doç. Dr. Alperen Kaymakci, Doç. Dr. Burhan Sevim, Doç. Dr. Erol Tekin, Doç. Dr. Önder Tor, Doç. Dr. Miraç Aydin, Dr. Ögretim Üyesi Serap Yildiz Ilden, Dr. Ögretim Üyesi Özkan Evcin, Dr. Ögretim Üyesi Mehmet Karamanoglu, Ögretim Görevlisi Feyza Kilinç Tayfun, Ögr. Gör. Zuhal Arife Küçük egitmen olarak yer alacak.

Kastamonu 3 No’lu Aile Sagligi Merkezi’nden Dr. Cihangir Küçük saglik personeli, Kastamonu Üniversitesi’nden Ögr. Gör. Kazim Yasin Özbey ile lisansüstü ögrenciler Esmanur Gedik, Özge Damla Basar, Sena Sarica, Sümeyye Nur Sezgin, Zeynep Buse Güngör ve Zeynep Yazici da rehber olarak yer alacak ve böylece proje çerçevesinde paydas 2 üniversite, 4 kamu kurumu ve 1 özel kurulustan toplam 4 uzman, 14 egitici, 7 rehber ve 1 saglik personeli görev yapacak.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin iklim degisikligiyle mücadele ve sürdürülebilirlik konularina verdigi önemi vurgulayarak, projenin bu çabalarin bir yansimasi oldugunu belirtti.

Sürdürülebilirlik konusundaki çalismalarin hiz kesmeden devam edecegini söyleyen Rektör Topal, projede emegi geçenleri tebrik ederken, tesvikleri için Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine sükranlarini sundu. Ayrica Rektör Topal, proje çalismalarinda kurumlarina verdigi desteklerden dolayi TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal’a da tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile