Kastamonu Üniversitesi'nin Es Güdümünde Istanbul'da Dil Sempozyumu Gerçeklestirilecek

Kastamonu Üniversitesi’nin es güdümünde sürdürülen 2. Uluslararasi Miras Dil ve Yabanci Dil Olarak Türkçe Ögretimi Sempozyumu (ISOHTEL) Istanbul’da gerçeklestirilecek.

Kastamonu Üniversitesi es güdümünde sürdürülen ve Türkiye Ulusal Ajansi ile Avrupa Birligi tarafindan desteklenen Language Tree Projesi çerçevesinde düzenlenecek 2. Uluslararasi Miras Dil ve Yabanci Dil Olarak Türkçe Ögretimi Sempozyumu (ISOHTEL 2024), 21-22 Eylül tarihleri arasinda Istanbul Bilgi Üniversitesinde gerçeklestirilecek. Proje ortaklarindan YADOT Egitim Dernegi’nin ev sahipliginde gerçeklestirilecek sempozyumun, Türkçe’nin miras dil ve yabanci dil olarak ögretimi alaninda akademisyenleri, ögretmenleri, bagimsiz arastirmacilari ve ögrencileri bir araya getirmesi hedefleniyor.

ISOHTEL 2024, miras dil olarak Türkçe ögretimi ve yabanci dil olarak Türkçe ögretimi alanlarinda yenilikçi yaklasimlar ve teknolojik gelismeler üzerine odaklaniyor. Sempozyumda, dil ögretiminde kullanilan yeni teknolojiler, yapay zeka uygulamalari ve görev tabanli ögretim yaklasimlari gibi birçok önemli konu ele alinacak. Etkinlik, ayni zamanda göçmenlerin dil ihtiyaçlari ve çok dillilik, çok kültürlülük gibi sosyolinguistik konulara da yer verilecek. Language Tree Projesi’nin odak gruplarindan olan Avrupa’daki Türk gençlerinin dil amaçlari ve Türkiye’deki genç göçmenlerin dil amaçlarina yönelik bildirilere öncelik veriliyor.

Sempozyum, hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak gerçeklestirilerek farkli cografyalardan katilimcilarin etkinlige kolaylikla erismesi ve sempozyumun sundugu zengin içerikten faydalanabilmesi saglanacak. Sempozyumda sunum dili Türkçe ve Ingilizce olup, katilimcilar bildirilerini her iki dilde de sunabilecek. Özet kabul süreci 2 Agustos tarihine kadar devam edecek ve sempozyum 1 Eylül tarihinde ilan edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile