Kastamonu Üniversitesi Tarih Lisans Programi Akredite Edildi

Kastamonu Üniversitesi Tarih Lisans Programi Akredite Edildi

Kastamonu Üniversitesi Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, kalite standartlarini akredite edilen lisans programiyla yükselterek gelisimini basarili adimlarla devam ettiriyor.

Yüksekögretim Kalite Kurulu Baskanligi’nin (YÖKAK) yetkilendirdigi Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Cografya Fakülteleri Ögretim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (FEDEK) tarafindan Kastamonu Üniversitesi Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih lisans programi 5 yil süreyle akredite edildi. Bu akreditasyonlarla birlikte Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde Tarih Bölümü ilk akredite edilen bölüm oldu. Fakültede kalite çalismalari çerçevesinde diger bölümler de FEDEK’e müracaat için hazirliklarini sürdürüyor.

Kastamonu Üniversitesi Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Serhat Yilmaz, bu akreditasyon belgesiyle gurur duyduklarini, basarinin ortak bir ekip isi oldugunu ve bu basarinin elde edilmesinde emegi geçen herkese tesekkür ettigini iletti.

Ayrica Yilmaz, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a da bu süreçteki yardim ve destekleri için tesekkür etti.

Prof. Dr. Mehmet Serhat Yilmaz, Tarih bölümü akreditasyon belgesiyle, ögrencilerinin kariyer yolculuklarini destekledigini, yurt içi ve yurt disinda is imkanlarinin daha da genisledigini vurguladi. Ayni zamanda, bu akreditasyonla birlikte fakültenin ögrencilere sundugu egitim kalitesini artiracagini belirten Yilmaz, sürecin siki bir sekilde takip edilerek kalitenin devamliliginin saglanacagini kaydetti.

Bölümün bu belgeyi almasi kadar muhafaza etmesi ve kalitesinin daha da yukarilara çikarmasinin önemine deginen Prof. Dr. Yilmaz, dünyanin hizla degistigini ve egitim kurumlari olarak bu degisimi takip etmek zorunda olduklarini söyledi.



Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin akreditasyon basarisindan ötürü duydugu memnuniyeti ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi’nde kalite eksenli çalismalarin yayginlastirilmasi için büyük ehemmiyet verildigini belirten Rektör Topal, ilerleyen dönemlerde de kalitenin sürekli iyilestirilmesi ve akademik standartlarin yükseltilmesi için yogun gayret gösterilecegini belirterek, bu süreçte desteklerinden ötürü Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine tesekkürlerini iletti. Rektörümüz ayrica, kalite kültürünün yüksekögretim kurumlarinda yayginlasmasi için büyük çaba gösteren Yüksekögretim Kalite Kurulu Baskani Prof. Dr. Ümit Kocabiçak ve kurul üyelerine de tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile