Kastamonulu Kadinlardan Avusturya Çikarmasi

Kastamonulu Kadinlardan Avusturya Çikarmasi

Kastamonu Turizm Altyapi Birligi tarafindan, Avusturya’da düzenlenen 17. Avusturya Kültür Fuari’na katilmalari saglanan kadinlar, Kastamonu’nun yöresel ürünlerini, kültürünü ve dogal güzelliklerini tanitiyor.

Kastamonu Turizm Altyapi Birligi (KASTAB) organizasyonu ile Kastamonu’daki kadin kooperatiflerinin üst kurulusunda yer alan kadinlar, Avusturya’nin Dorbirn sehrinde gerçeklestirilen 17. Avusturya Kültür Fuari’na katildi.

Dün baslayan ve 5 Mayis’a kadar devam edecek olan fuara katilan kadinlar, Kastamonu’nun yöresel ürünlerini, dogal güzelliklerini ve kültürünü, hem Avusturya’dan hem de farkli ülkelerden fuar alanina gelen binlerce kisiye tanitma firsati buldu. Kastamonulu kadinlar, ürettikleri tas baski ürünlerinden yöresel lezzetlere kadar birçok el emegi ürünü de satma imkanini buldu.

Açilan stantin Kastamonu turizmine önemli katki saglayacagini ifade eden Kastamonu Valisi Meftun Dalli, “Kastamonu Turizm Altyapi Birligi (KASTAB) organizasyonu ile Ilimizin Kadin Kooperatifleri Üst Kurulusunu, Avusturya’nin Dornbirn sehrinde, 1-5 Mayis tarihleri arasinda düzenlenen, 17. Avusturya Kültür Fuarina gönderdik. Öncelikle Ilimizin tanitimina katki saglayacak bu fuarda, kadinlarimizin hünerli ellerinden çikan yöresel ürünlerin tanitimi ve satisi yapilacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile