Kastamonulu Ögrenciler Makedonya Ve Almanya'da Staj Yapacak

Kastamonulu Ögrenciler Makedonya Ve Almanya'da Staj Yapacak

Kastamonu Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hazirlanan Erasmus+ Programi çerçevesinde 15 ögrenci ve 5 ögretmen, Makedonya ve Almanya’da staj ve is basi izleme faaliyetlerine katilacak.

Kastamonu Il Milli Egitim Müdürlügünün yürüttügü Erasmus+ Programi çerçevesinde Araç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 5 ögrenci ve 1 ögretmen 3 hafta boyunca Makedonya’da saglik hizmetleri alaninda, Kastamonu Tasmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 5 ögrenci ve 2 ögretmen 3 hafta boyunca Almanya’da motorlu araçlar teknik alaninda, Senpazar Çok Programli Anadolu Lisesi’nde 5 ögrenci ve 2 ögretmen de 3 hafta boyunca Makedonya’da çocuk gelisimi ve egitimi alaninda staj ve is basi izleme faaliyetlerine katilacak.

15 ögrenci ve 5 ögretmen Italya’ya gidecek

2023-1-TR01-KA121-SCH-000147985 Erasmus+ Okul Egitim Akreditasyon Projesi ile ögrencilerin grup hareketliligi çerçevesinde 15 ögrenci ve 5 ögretmen programa dahil edildi. Program çerçevesinde Kastamonu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndan 4 ögrenci ve 1 ögretmen, Kastamonu Sehit Burak Kapucuoglu Ortaokulu’ndan 3 ögrenci ve 2 ögretmen, Kastamonu Vali Aydin Arslan Ortaokulu’ndan 4 ögrenci ve 1 ögretmen, Kastamonu Serife Baci Ortaokulu’ndan 4 ögrenci ve 1 ögretmen, 7 gün boyunca Italya’nin Milano sehrinde ögrenim faaliyetlerinde bulunacak.

“Gittiginiz ülkelerde Türk kültürünü en iyi sekilde temsil edeceksiniz”

Erasmus+ projeleri çerçevesinde Makedonya, Italya ve Almanya’ya gidecek olan ögrenci ve ögretmenler, Kastamonu Il Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs’ü ziyaret etti. Gümüs, her iki proje çerçevesinde 32 ögrenci ve 10 ögretmenin faaliyetlerini gerçeklestirmek üzere gerekli ön bilgilendirmelerin yapilmasinin ardindan Avrupa’ya gideceklerini belirterek, “Gerek ögrencilerimize, gerekse ögretmenlerimize yönelik bir uluslararasi egitim firsati sunan Erasmus+ Programi’ndan yararlanmamiz bizi degisen dünyayi takip ederken ve gelismeleri gözlemlerken avantajli bir konuma getirmektedir. Bunun yaninda ülkemiz de ikinci asrina girerken her alanda ivme yakalamis, teknolojide, egitimde, kültürde ve bilimde olumlu sonuçlar elde edilmektedir. Sizler gittiginiz ülkelerde Türk kültürünü en iyi sekilde temsil edeceksiniz. Milli degerlerimiz bizi maziden atiye tasiyacak, Türkiye’miz 21. yüzyilda dünyanin lider ülkeleri arasindaki yerini alacaktir. Bu suurla faaliyetlerinizi gerçeklestireceginize eminim. Tüm katilimcilara iyi yolculuklar ve basarilar diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile