Katar Açiklamasi Tunus'taki Mevcut Siyasi Krizin Asilmasi Gerekiyor

Katar Emiri Seyh Temim, Tunus Cumhurbaskani Kays Said'le telefon görüsmesi gerçeklesti.

Katar Emiri Seyh Temim bin Hamed Al Sani, Tunus'taki mevcut siyasi krizin asilmasi gerektigini belirtti.

Katar Emirlik Divani'ndan yapilan yazili açiklamada, Seyh Temim'in, Tunus Cumhurbaskani Kays Said'le bir telefon görüsmesi gerçeklestirdigi bildirildi.

Görüsmede ikilinin, Tunus'taki son gelismeleri ele aldigi aktarilan açiklamada, "Katar Emiri, mevcut siyasi krizin asilmasi gerektigini belirtti." ifadesi kullanildi.

Açiklamada, Seyh Temim'in ayrica, bu krizi asmak için Tunuslu taraflarin diyalog yolunu benimsemelerinin; kurumlar devletinin temellerini saglamlastirma ve kanun hükmünü yerine getirmenin önemini dile getirdigi aktarildi.

Kays Said'in de Tunus halkinin isteklerini destekleyen ve ülkesinin yaninda duran Katar'in tavrindan dolayi Seyh Temim'e tesekkürlerini ilettigi belirtilen açiklamada, ikilinin Tunus ile Katar arasindaki iliskiler ve bu iliskileri gelistirme yollarini ele aldigi kaydedildi.

- Tunus'ta ne olmustu?

Tunus'ta, 25 Temmuz'da hükümet ve muhalefet partilerine yönelik yüzlerce kisinin katilimiyla protestolar gerçeklestirilmis, çikan olaylarda basta Nahda Hareketi olmak üzere parti merkezlerine saldirilar düzenlenmisti.

Cumhurbaskani Kays Said de Meclisin tüm yetkilerini dondurdugunu, milletvekillerinin dokunulmazligini askiya aldigini, mevcut Basbakan Hisam el-Mesisi'yi azlettigini ve kendi atayacagi bir basbakanla yürütmeyi devralacagini duyurmustu.

Hükümete yönelik bu darbe girisiminin ardindan askerler, Tunus Meclis Baskani ve Nahda Hareketi Lideri Rasid el-Gannusi ve beraberindeki milletvekillerini Meclise almamisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile