Katar Ve BAE'li Bakanlar Doha'da 'Iliskileri Gelistirmenin Yollarini' Görüstü

Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Disislerinden Sorumlu Devlet Bakani Sahbut bin Nahyan bin Mübarek Al Nahyan, resmi ziyarette bulundugu Doha'da Katar Disisleri Bakani Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi.

Katar resmi haber ajansi QNA'ya göre, Al Sani ve Al Nahyan "Katar ve BAE arasindaki is birligi iliskileri ve iki ülkenin çikarlarina hizmet edecek iliskileri gelistirmenin yollarini" ele aldi.

Al Nahyan'in Katar ziyaretinin ne kadar sürecegine iliskin ise bilgi verilmedi.

Katar Disisleri Bakani Al Sani, Körfez krizine son veren bu yilin basindaki Ula Bildirisi'nin ardindan ilk kez 6 Ekim'de BAE'ye resmi ziyarette bulunmus ve BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al Nayhan ile görüsmüstü.

Iki ülke çikarlari için iliskileri gelistirmenin yollarinin ele alindigi belirtilen görüsme, Ocak 2021'de imzalanan Ula Bildirisi sonrasi Katar tarafindan BAE'ye yapilan ilk resmi ziyaret özelligini tasiyordu.

- Körfez krizinin çözülmesiyle iliskiler yeniden basladi

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Misir, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarini destekledigi" iddiasiyla Katar ile tüm diplomatik iliskilerini kesmis ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya baslamisti.

Katar, söz konusu ülkelerin tüm suçlamalarini reddederken bu durum Körfez bölgesinde krize yol açmisti.

Körfez krizi, bu yil 5 Ocak'ta Suudi Arabistan'in El-Ula kentinde gerçeklestirilen 41. Körfez Isbirligi Konseyi Zirvesi'nde Ula Bildirisi'nin imzalanmasiyla çözüme kavusmustu.

Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faysal bin Ferhan Al Suud, zirvenin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, Katar'a ambargo uygulayan ülkelerin Doha ile diplomatik iliskilerini yeniden tesis ettigini ve ambargonun kaldirildigini açiklamisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile