Katarli Yetkili ABD Ve Taliban Yetkilileriyle Afganistan'daki Baris Sürecini Görüstü

Katar Disisleri Bakanligi Terörle Mücadele ve Ara Buluculuk Özel Temsilcisi Mutlak el-Kahtani, ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad ve Taliban müzakere heyeti baskani Seyh Abdulhakim Seyh ile Afganistan'daki baris sürecini ele aldi.

Katar haber ajansi QNA'ya göre, Kahtani, ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Halilzad ve Taliban müzakere heyeti baskani Seyh ile ayri ayri görüstü.

Görüsmelerde, Afganistan'daki baris süreci ve taraflar arasinda Katar'in baskenti Doha'da devam eden müzakereler ele alindi.

Taliban'in Siyasi Sözcüsü Suheyl Sahin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Taliban ile Afgan hükümeti heyetleri arasindaki müzakerelerin üçüncü turunun dün Doha'da basladigini ve birkaç gün sürecegini söylemisti.

- Taliban’la baris süreci

ABD ile Taliban arasinda 29 Subat 2020'de baris anlasmasinin imzalanmasinin ardindan geçen sene 12 Eylül'de Afganllar arasi müzakerelere geçilmisti.

Doha'daki müzakerelerin açilis törenine ABD Disisleri Bakani Mike Pompeo, NATO ve Afganistan'daki ABD Kuvvetleri Komutani General Austin Scott Miller ile Afgan hükümeti ve Taliban'i temsil eden heyetler katilmisti.

Müzakerelerin ikinci turu ise 7 Ocak 2021'de baslamis, ancak görüsmelerden gözle görülür bir sonuç çikmamisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile