Kati Atik Toplayan Sahsin Ölümüne Yol Açan Sürücü Yakalandi

Kati Atik Toplayan Sahsin Ölümüne Yol Açan Sürücü Yakalandi

Samsun’da yol kenarlarinda kati atik toplayan sahis plakasi ve sürücüsü tespit edilemeyen bir aracin çarpmasi sonucunda olay yerinde hayatini kaybederken, kaçan araç sürücüsü jandarmanin takibi sonucu yakalandi. Kamyon sürücüsü olay sirasinda aracinin lastigini patladigini zannettigini ve birine çarptigini hatirlamadigini savundu.

Kaza, Samsun’un Atakum ilçesi Samsun-Ankara karayolunun 14. kilometresi Gürgendagi mevkisinde önceki aksam saat 21.00 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre, sürücüsü ve plakasi tespit edilemeyen bir araç yol kenarlarinda kati atik topladigi ileri sürülen ve yolun karsisina geçmekte oldugu tahmin edilen Erol Gültekin’e (55) çarpti. Araç Gültekin’in üzerinden geçerek kayiplara karisti. Erol Gültekin olay yerinde feci sekilde can verdi.

Kavak’tan Samsun’a hasta götüren 112’ye servise ait ambulans görevlileri cesedi fark edip durdu. Bu sirada Fransa’dan Kayseri’ye izne gelen ve esi ile birlikte araç kiralayip Karadeniz turuna çikan M.A. idaresindeki 35 AKT 943 plakali otomobil de olay yerinde hayatini kaybeden Erol Gültekin’i fark etmeyerek üzerinde geçti. Gurbetçi M.A. olay yerinde durup jandarmanin ve polisin kaza yerine gelmesini bekledi. 112 ekipleri jandarmaya verdikleri ifadede M.A.’nin Erol Gültekin’in üzerinden geçmeden önce kendilerinin kaza yerinden geçtigini ve yayanin yol ortasinda ezilerek ölmüs oldugunu gördüklerini söyledi.



Jandarma ekipleri kaçan aracin plakasi ve sürücünün kimlik bilgilerine ulasmak için çalisma baslatti. Olay yerinden elde edilen aracin kirik far camindan ve KGS görüntülerinden yola çikarak yapilan çalismalar sürücüsü aracin 66 HP 733 plakali kamyon oldugu ve sürücünün da Selim Selvi (64) oldugu tespit edildi. Selim Selvi Samsun’un Terme ilçesinde yakalanarak gözaltina alindi ve bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

Yozgat’tan kamyonuna yükledigini samani Giresun iline gitmek için yola çiktigini belirten Selim Selvi, "Ben olay yerinde aracimin lastiginin patlattigini zannettim. Birine çarptigimi hatirlamiyorum. 300 metre gittikten sonra aracimi lastikçi kenarina çekip bütün lastiklerini kontrol ettim. Sol ön farinin kirik oldugunu fark ettim. Birine çarptigini bilmiyorum. Giresun’a samani götürüp indirdim. Geri dönerken Terme ilçelinde yakalandim. Birine çarpmis olsaydim kaçmazdim" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile