Serginin açılış konuşmasını proje koordinatörü Cemal Tanrıver yaptı. Tanrıver, Litvanya’nın koordinatörlüğünde İtalya, Macaristan ve Türkiye’den Olur Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ortaklığında yürütülen bu projenin, günlük hayatta eko sanat yaklaşımı, atıkların değerlendirilmesi sürecinin sanatsal bir bakış açısı ile gerçekleştirilmesi fikrine dayandığını söyledi.
“Başta ambalaj atıkları olmak üzere, kullanım amacını yerine getirmiş veya üretim amacını ifa etme imkânı kalmamış ürünlerin, sanatsal yaklaşımla yeniden değerlendirilmesi projenin çıkış noktası olmuştur” diyen Cemal Tanrıver, “Eco Art in Daily Life” ile ilgili bu serginin açılması ve proje ile ilgili atölye çalışmalarının gerçekleştirilmesi sürecinde verdikleri destekten dolayı Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof Dr. Reşat Karcıoğlu, Dekan Yardımcısı Doç Dr. Mehmet Kavukçu ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof Dr. Reşat Karcıoğlu ise proje ile hem atık malzemelerle yeni ürünleri engelleyici bir politika izlenilmesinin hem de bu atık malzemelerden sanatsal ürünlerin ortaya çıkarılmasının beklendiğini ifade etti.
Karcıoğlu, Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen projede günlük hayatla birlikte sürekli artan atık malzemelerin değerlendirilmesinin hedeflendiğini belirterek projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Bu arada yabancı konuklar, katı atıklardan oluşan sergiyi son derece beğenerek kendileri de yumurta kabuklarından oluşan bir çalışma yaptı.
Çalıştay'ın sona ermesiyle birlikte yurt dışından projeye katılan konuklara, Erzurum’un tarihi ve kültürel eserleri ile Tortum Şelalesi’ne bir gezi düzenlendi.
Katı Atıklara Sanatsal Görüntü Verdiler
AB tarafından finanse edilen Grundtvig Hayat Boyu Öğrenme Ortaklığı kapsamında Litvanya koordinatörlüğünde hazırlanan Macaristan, İtalya ve Türkiye ulusal ajansları tarafından kabul edilen ve iki yıl boyunca devam edecek olan "Eco Art-Eco-creativity" adlı projenin üçüncü çalıştayı, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bir sergiyle tanıtıldı.