Katil İsrail bunu da yaptı! Yardım bekleyen siviller katledildi: Yüzlerce yaralı var

Katil İsrail bunu da yaptı! Yardım bekleyen siviller katledildi: Yüzlerce yaralı var

İsrail'in Gazze şehrinin güneybatısında gıda yardımı bekleyen Filistinlilere ateş açması sonucu 77 kişi hayatını kaybetti, 250'den fazla kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırıları 146. günde sürdürüyor. İsrail ordusu, Gazze şehrinin güneybatısında gıda yardımı için sırada bekleyen Filistinli sivilleri hedef aldı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, gıda yardımı bekleyen kalabalığa ateş açılması sonucu 77 kişinin hayatını kaybettiği, 250'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Hayatını kaybedenlerden 20'sinin cansız bedeni Kamal Adwan Hastanesi'ne, 57'si ise Şifa Hastanesi'ne getirildi. Yerel kaynaklar, saldırının Reşid Caddesi'nde gerçekleştirildiğini aktardı.

SOĞUKKANLILIKLA ÖLDÜRDÜLER

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırının 'sivillere yönelik soğukkanlı bir katliam' ve İsrail'in devam eden 'soykırım savaşının' bir parçası olduğu ifade edildi. Uluslararası topluma, sivilleri korumanın tek yolu olarak ateşkes sağlanması için 'acilen müdahale' çağrısında bulunuldu.

Katil İsrail bunu da yaptı! Yardım bekleyen siviller katledildi: Yüzlerce yaralı var

'PLANLI BİR SALDIRI'

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise İsrail'in saldırıyı önceden planladığı belirtildi. İsrail ordusunun yaptığı katliama ilişkin, 'İsrail işgalinin aç bıraktığı sivillerin öldürülmesinden İsrail'i, ABD yönetimini, uluslararası toplumu ve uluslararası kuruluşları sorumlu tutuyoruz.' ifadesine yer verildi.

İsrail'in kasıtlı olarak savunmasız sivilleri hedef aldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'İşgalci İsrail, Gazze Şeridi halkına yönelik soykırım ve etnik temizlik bağlamında idam operasyonu yürüttüğü bu korkunç katliamı kasıtlı, planlı bir şekilde gerçekleştirdi. İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye yiyecek ve insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü.'

'VAHŞETE ABD DE ORTAK'

Açıklamada, 'İsrail ordusunun, toplu katliamları, soykırım ve zorla aç bırakma suçlarından İsrail'in yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimi, uluslararası toplum ve sorumluluktan kaçan uluslararası kuruluşlar' sorumlu tutuldu.

Başta İslam ve Arap ülkeleri ile kuruluşları olmak üzere tüm dünyaya seslenilen açıklamada, 'Gazze Şeridi'nde Filistin halkımıza karşı yürütülen soykırım savaşını, akan kanı, sivillerin, çocukların ve kadınların öldürülmesini durdurması amacıyla İsrail işgaline baskı yapmak için derhal ve acilen müdahale etme çağrısında bulunuyoruz.' ifadesi kullanıldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in insani yardımın ulaştırılmasını engellediği Gazze kentinin güneyindeki Nablusi Kavşağında insani yardım bekleyen Filistinlilerin İsrail ordusunca hedef alındığını duyurmuştu.

Katil İsrail bunu da yaptı! Yardım bekleyen siviller katledildi: Yüzlerce yaralı var

İsrail ordusunun 146 gündür sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde insani bir felaket yaşanıyor.

İsrail ordusunun saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 30 bini yaralı sayısının 70 bini aştığı, enkaz altında binlerce kişinin kaybolduğu belirtiliyor.

Başta BM'ye ait kuruluşlar olmak üzere uluslararası çevreler, çoğu hastanenin hizmet dışı kaldığı, tıbbi malzeme eksikliğinin yaşandığı, açlık, susuzluk ve hijyen malzemeleri eksikliğinin tetiklediği hastalıklar nedeniyle Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor. Uluslararası Adalet Divanı'nın 26 Ocak'ta İsrail'e karşı hükmettiği ihtiyati tedbir kararları arasında Gazze'de insani yardıma erişimin sağlanması yer almasına rağmen, şubat ayında Gazze'ye giren yardımın ocak ayına oranla yarı yarıya düştüğünü belirtiyor.

Katil İsrail bunu da yaptı! Yardım bekleyen siviller katledildi: Yüzlerce yaralı var
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile