KATSO Baskani Bozan, Basinla Bulustu

KATSO Baskani Bozan, Basinla Bulustu

Kars Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Kadir Bozan, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami” dolayisi kentte görev yapan ulusal ve yere basinin temsilcileriyle bir araya geldi.

KATSO Toplanti Salonu’nda basin mensuplariyla bulusan Baskan Kadir Bozan, basin mensuplarinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayramini kutladi. KATSO’daki toplantiya Kars Kuzeydogu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Baskani Yargiç Harmankaya’da katildi.

Baskan Kadir Bozan, yaptigi açiklamada, “Tarafsiz ve özgür bir basinin varligi güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. 24 Temmuz 1908 tarihinde basinda sansürün kaldirilmasi, "Gazeteciler ve Basin Bayrami" olarak her yil 24 Temmuz'da kutlanmaktadir. Halkimiza dogru haber alma imkâni saglayan ve düsüncelerini baskalari ile paylasmasina araci olan basin kuruluslari, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatimizin vazgeçilmez unsurlarindan biri olan, haber alma ve yayma özgürlügünün en etkili araci olan basin, demokrasinin yasamasini ve gelismesini saglayan kurumlarin basinda gelmektedir” dedi.

Bozan, “Basin meslek ilkelerine uygun, kisi hak ve hürriyetlerine saygili, tarafsiz ve objektif bir yayincilik anlayisi; toplumda basina güveni artirmasinin yaninda, kamuoyunun yanlis bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal degerlere saygili, sorumluluk bilinci içinde, tarafsiz bir anlayisla görevini yerine getiren özgür basin, demokratik toplum düzeninin korunmasinin en büyük güvencesidir. Bu vesileyle, bikmadan, usanmadan, zor kosullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basin mensuplarinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni kutlar, saglik, mutluluk ve basarilar dilerim” diye konustu.

KKDGC Yönetim Kurulu Baskani Yargiç Harmankaya’da Baskan Bozan’a nazik davetlerinden dolayi tesekkür etti.Sohbet ortaminda geçen toplantida Kars konusuldu. Bozan toplanti sonrasinda basin mensuplarini çesitli hediyeler takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile