KAÜ'de rektörlük süreci başladı:Prof. Dr. Kaya adaylığını açıkladı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör adaylığını açıklayan Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kaya'nın Üniversite ve Kars Kamuoyuna ya

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör adaylığını açıklayan Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kaya'nın Üniversite ve Kars Kamuoyuna yazdığı mesajında, hedeflerini anlattı. Kaya, rektörlük seçimlerinin, üniversitelerde yeni sorun, gerginlik ve husumet oluşturmaya yönelik sonuçlar doğurmaması gerektiğini de belirterek, "Bilakis sorunları çözmeli, yeni proje ve açılımlar getirmelidir." dedi.

Kaya, üniversitelerde farklı düşünceler olabileceğini, ancak geleceğini inşa edecek öğrencilerin yetiştirilmesinde, ülkemizin kalkınma ve gelişmesine yön verecek bilimsel araştırmalar yapılması konusunda herkesin ittifak etme zorunluluğu olduğunu kaydetti. Bu aynı zamanda düşmana karşı: 'Allah Allah' nidaları ile canlarını feda ederek, bu vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı da yükümlülüğümüzdür." diye konuştu.

KAYA, REKTÖR ADAYI OLARAK BAŞLICA HEDEFLERİNİ İSE ŞÖYLE SIRALADI:

-Öncelikle öğrenci merkezli bir üniversite inşa edilecek.

-Öğretim elemanlarının niteliklerinin arttırılması, bilimsel çalışmaların kalitesinin yükseltilmesi, öğrenci-öğretim elemanı, öğretim elemanı-bölge halkı etkileşim ve faydalanabilirliğinin yükseltilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak.

-Üniversitemiz idari personelinin daha performanslı hizmet verebilmesi için gerekli bütün tedbirler alınacaktır.

-Üniversitemizin mevcut fakülte, yüksekokul, enstitü ve araştırma merkezleri ile idari birimleri daha etkin hale getirilecek.

-Kafkas Üniversitesi her öğrencinin, idari ve akademik personelin, huzur ve barış dolu gelecek arayan herkesin kendini mutlu ve güvende hissettiği sıcak bir yuva haline getirilecek.

-Üniversite yönetimde irsi, ideolojik, etnik ve mezhepsel ayrım kesinlikle yapılmayacak.

-Ehliyet, liyakat, çalışkanlık, dürüstlük ve etik değerler öncelikli olacak.

-Vatanın bölünmezliği, milletin bağımsızlık ve birliğini pekiştirici, milli ve manevi değerler ile, Cumhuriyetin kurucu ilkelerine bağlı, ilimin mürşitliğinde, muasır medeniyet düzeyine ulaşma azmi içinde çalışılacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile