Rektör Özcan, KAÜ’nün 15 bini aşan öğrenci potansiyeliyle Kars coğrafyasının her noktasına yayılmış birimleriyle omuzlarındaki yükün çok ağır olduğu kaydetti.
Prof. Dr. Sami Özcan; “KAÜ Anadolu’nun Kafkaslara açılan kapısıdır. Bu hedefe ulaşmada en büyük gücün bilim ve akıl olduğu, bilimin de aynı zamanda uygar milletler arasındaki onurlu yerimizi almada bir araç olduğu bilinciyle araştırma ve eğitim etkinliklerini yürütmekteyiz.
Uluslararası politikada özellikle son 20 yılda yaşadığımız coğrafyanın ne denli önemli olduğuna tanıklık ediyoruz. Bir kez daha dünya nüfusunun önemli bir kısmının bu coğrafyada yaşaması ve enerji kaynaklarının yoğun olması, bulunduğumuz bölgeyi 21.yüzyılın en önemli ticaret merkezi durumuna getirmiştir. Ülkemizin stratejik konumu uluslararası planda ne denli önemli bir yere sahipse, Üniversitemizin stratejik konumu da ülkemiz açısından aynı öneme sahiptir. Gelişen, değişen ve büyüyen ülkemizin pek çok alanda olduğu gibi bilimsel alanda da Kafkaslara ve İç Asya’ya açılan kapısı konumunda olan Kafkas Üniversitesi, tarihi bir sorumluluğu omuzlarına almış bulunuyor” dedi.
“KAFKASYA VE İÇ ASYA’DAKİ ÜLKELER İLE KAÜ ARASINDA BİLİM VE KÜLTÜR ALANINDA KÖPRÜLER OLUŞUYOR”
KAü ile Kafkasya ve İç Asya ülkeleri arasında bilim ve kültür alanında köprüler oluştuğunu ifade eden KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan; “Temel hedefimiz, yerel dinamizmi geliştirerek, ulusal ve evrensel değerlerle buluşturup, özellikle Kafkasya ve İç Asya’daki ülkeler ile üniversitemiz arasında bilim ve kültür alanında köprüler oluşturmaktır. Bunun yanı sıra, ülke hayvancılığında önemli bir potansiyele sahip olan bölgemizde, hayvancılığın uluslararası standartlara ulaştırılmasında öncü bir rol üstlenmek de Üniversitemizin bir diğer hedefidir. Yine Kafkasların bir Sağlık Merkezi olma çabası ve iddiasındayız. Bu hedefleri gerçekleştirmek ve kalıcı hale getirmek için üniversitemizde eğitim kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalar, kültür-sanat ve spor etkinlikleri, bilimsel işbirliği projeleri, çevre planları, sağlık alanındaki yeni projeler ve bilimsel işbirliği projeleri artarak devam etmektedir. KAÜ, dışa açık yaklaşımlarıyla, eğitimde, bilimsel ve kültürel çalışmalarda dünya standartlarını hedeflemektedir. Evrensel ve insani değerlere bağlı kalarak bilgiyi üretmek, bu bilgiyi çeşitli alanlarda paylaşıma sokmak öncelikli görevlerimizin başında gelir. Bu amaçla yurt dışındaki üniversitelerle yapılan akademik ve bilimsel işbirliği çalışmaları artarak devam etmektedir. Avrupa Üniversiteleri ile yapılan akademik işbirliklerinin yanı sıra, komşu ülkeler Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Ukrayna ve İran’daki Üniversitelerle de akademik ve kültürel işbirlikleri yapmaktayız” diye konuştu.
15 bini aşan öğrenci potansiyeliyle Kars coğrafyasının her noktasına yayılmış birimleriyle omuzlarındaki yükün ağır olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özcan; özetle şunları söyledi: “Kafkas Üniversitesi Ailesi bireylerinin yüreği bu yüklerden çok çok daha büyüktür. Yönetim, akademik ve idari kadrolarımızla üniversitemize, Kars’a ve ülkemize hizmette hiç kimse diğerinden ne bir adım geride ne de bir adım öndedir. Ülkemizin geleceği için çağın gerektirdiği eğitim ve araştırma etkinliğini bu yıl da büyük bir özveri ile sürdüreceğiz. Üniversitemiz, yükseköğrenim gençliğine öğretim hizmetlerini vermesinin yanı sıra sosyal, fiziksel, zihinsel ve kültürel yönlerden de destek olmak amacıyla çeşitli faaliyetleri de sürdürüyor.”
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan Açıklamalarda Bulundu
Kars Kafkas Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, KAÜ’nün bilimsel anlamda Kafkaslara ve İç Asya’ya açılan kapı olduğunu belirtti.