'Kavak Ahilik Festivali' Çesitli Etkinlikler Ile Sürüyor

'Kavak Ahilik Festivali' Çesitli Etkinlikler Ile Sürüyor

Samsun’un Kavak ilçesinde ilk kez düzenlenen "Ahilik Festivali", birçok etkinlikle devam ediyor.

Kavak Belediyesi tarafindan 13-19 Mayis tarihleri arasinda düzenlenen "Ahilik Festivali"nde tescilli ürünlerin sergilendigi Yöresel Ürünler Sokagi, kitaplar ile ögrencilerin bir araya geldigi Kitap ve Sanat Sokagi, unutulmaya yüz tutmus el sanatlarinin görücüye çiktigi El Sanatlari Sokagi ve gençlerin özgüven kazanmasi için hazirlanan Siir ve Sarki Sokagi gibi birçok program bulunuyor. Bu çerçevede Kavak 1. Kitap Fuari açilisina ögrenciler yogun ilgi gösterdi.

Açilista yer Türkiye’deki profesyonel 3 kum sanati sanatçisindan biri olan yazar ve ögretmen Tarkan Köylü, ögrencilere siir okuyup, kum sanati gösterisi yapti. Kumdan birçok tablo yapan Köylü’nün eserleri ögrencilerin begenisini topladi.

Festival kapsaminda düzenlenen 1. Kitap Fuari’nin açilis törenine katilan Kavak Belediye Baskani Serif Ün, “Kavak’ta ilk olan Ahilik Festivali’ni 13-19 Mayis arasinda baslatmis bulunmaktayiz. Ayrica 1. Kitap Fuarimiz var. Bizim dinimizin de ilk emri ‘Oku’. Bu vesileyle Kavak halkina, Kavak’taki gençlerimize kitap okutmak ve sevdirmek amaciyla ilk Kitap Fuari’ni baslatmis bulunuyoruz. Bunu geleneksel hale getirmeyi planliyoruz” dedi.

Kavak’ta bin kisinin istihdam edilecegi bir fabrika daha kurulacagini açiklayan Serif Ün, “31 Mart öncesi söz verdigimiz her ne var ise elimizden geldigi kadariyla yerine getirecegiz. Bir defa issizligi dibe vurdurduk. Geçen hafta 50 kisi daha tekstil fabrikasinda ise alindi. Firma ile tekrar bir anlasma yaparak bin kisinin istihdam edilecegi bir fabrika daha kurulmasini saglayacagiz. Kres söz verdim. Iki tane kres yapacagiz. Kütüphane sözü verdim, onu hayata geçirecegiz. Kültür merkezi projemiz de var. Artik bundan sonra Kavak’in kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda ne gerekiyorsa bunlara öncelik verecegiz. Belediyemizdeki iç ve dis sikintilari hallettikten sonra bu projelere agirlik verecegiz. Issizlik problemi yok fakat burada en önemli problemlerden birisi gelen ailelerin oturabilecegi, kalkip sohbet edebilecegi, yavrularimizin bir arada oturup kalkabilecegi güzel sosyal donatilara ihtiyaçlarimiz var. Halkimizin ihtiyaçlarini karsilamak için elimizden gelen her türlü imkani kullanacagiz” diye konustu.

Festival, 19 Mayis aksamina kadar çesitli etkinlikler ile devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile