Kavak'ta Her Doğan Çocuk İçin Bir Fidan Dikiliyor

Kavak Kaymakamlığı tarafından hazırlanan 'Bir Bebek, Bir Yürek Bir Nefes' Projesi kapsamında her doğan bebek için bir fidan toprakla buluşturuluyor.

Kavak Kaymakamı Hasan Gökpınar, projeyi 1 Ocak'tan itibaren uygulamaya başladıklarını belirterek, doğan kız bebek için pembe, erkek bebek için de mavi renkli tül içinde fidanların ailelere teslim edildiğini söyledi.

Amaçlarının fidan dikimine teşvik, ağaç sevgisini aşılamak ve çevre bilincinin artırılması olduğuna işaret eden Kaymakam Gökpınar, şunları dile getirdi:

'Doğan bebeklerin ilçemiz Nüfus Müdürlüğüne bildirimi, hazırlanan nüfus cüzdanının teslimatı sırasında kız bebekler için pembe, erkek bebekler için mavi tül kaplı fidan veriyoruz. Amacımız fidan dikimine teşvik ve ağaç sevgilisini aşılamaktır. Fidan çocukların aileleri tarafından bahçelerine, yoksa okul bahçelerine veya uygun gördüğü yere dikiliyor. Fidanlarla birlikte bebeklerimiz de büyüyecek.' dedi.

İlçe Nüfus Müdürü Osman Takcı da yıl başından bu zamana kadar nüfus cüzdanı verilen 42 bebek için fidan hediye ettiklerini belirterek, uygulamanın ebeveynler tarafından mutlulukla karşılandığını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile