Kavakli'daki Kamulastirmalarda Sona Gelindi

Kavakli'daki Kamulastirmalarda Sona Gelindi

Osmangazi Belediyesi, Kavakli Mahallesi’nde yasanan toprak kaymasi sebebiyle zarar gören 239 bagimsiz bölümün 194’ünü kamulastirdi. Kamulastirilan alanlarin yikilmasiyla birlikte Üftade Hazretleri’nin türbesi ve camiinin bulundugu bölgedeki tarihi doku da ortaya çikmaya basladi.

Osmangazi Belediyesi, Kavakli Mahallesi Üftade Sokak’taki Ugur Apartmani’nin bahçesinde yasanan toprak kaymasi sonucu, bölgede zarar gören can güvenligi için yasamanin son derece tehlikeli oldugu tespit edilen 98 mesken, 141 is yeri olmak üzere toplam 239 bagimsiz bölümün kamulastirilmasi çalismalarinda sona geldi. Riskli binalarin biran önce yikilarak bölgenin güvenli hale getirilmesi için yogun bir mesai harcayan Osmangazi Belediyesi, 194 hak sahibi ile anlasma saglamayi basardi. Bölgede suana kadar toplam 4 bin 12 metrekare alan kamulastirilirken, yapilan kamulastirmalar için hak sahiplerine toplam 42 milyon 686 bin TL ödeme yapildi. Kamulastirilan bölümlerin yikilmasiyla birlikte Bursa’nin gönül sultanlarinin medfun oldugu bölgenin tarihi dokusu da ön plana çikti.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, “Bölgedeki 239 bagimsiz bölümün tamaminin kamulastirilip yikilmasinin ardindan, bölgeyi yesil alana dönüstüreceklerini söyledi.

Bölgedeki bagimsiz bölümlerin yüzde 81’ini kamulastirarak yiktiklarini ifade eden Baskan Dündar, çalismalar tamamlandiginda bölgenin hem güvenli hale gelecegini, hem de Bursa’nin yeni bir yesil alana kavusacagini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile