'Kayakçı Dede' Toprağa Verildi

Kayak sporuna olan tutkusuyla bilinen Kayseri'nin renkli kişŸiliklerinden "kayakçı dede" lakaplı 78 yaşŸındaki Hasan Mutlu'nun cenazesi toprağŸa verildi.

Hasan Mutlu için Hacılar ilçesindeki Cami Kebir'de cenaze töreni düzenlendi.

Mutlu'nun cenazesine ailesinin yanı sıra TBMM BaşŸkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, YaşŸar Karayel, Hacılar Belediye BaşŸkanı DoğŸan Ekici, Erciyes Aşž Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı ile çok sayıda vatandaşŸ katıldı.

Cenaze namazının ardından Mutlu, ilçe mezarlığŸına defnedildi.
Mutlu'nun tabutuna ailesi tarafından katıldığŸı kayak yarışŸmalarında aldığŸı madalyalarından biri asıldı.
- Buz pateninden dönerken hayatını kaybetti
İlerleyen yaşŸına rağŸmen Erciyes DağŸı'nda sık sık kayak yapan Mutlu, dün akşŸam Anadolu Harikalar Diyarı'nda buz pateni pistinde kaydıktan sonra eve dönüşŸte yolun karşŸısına geçmeye çalışŸırken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişŸti.
9 çocuk babası olan Mutlu'nun eşŸi Fatma Mutlu, eşŸinin yaşŸına rağŸmen çok dinç olduğŸunu belirterek, "Buz pateni pistine hafta sonları giderdi. İlk kez dün hafta içi gitti. 'Gitme, bir şŸey olur' dedim, dinlemedi. Abdestinde, namazında idi, aynı zamanda kaymayı çok severdi" diye konuşŸtu.
-CumhurbaşŸkanı ErdoğŸan kayak takımı hediye etmişŸti
CumhurbaşŸkanı Recep Tayyip ErdoğŸan, başŸbakanlığŸı döneminde, renkli kişŸiliğŸiyle kentte 7'den 70'e herkesin sevgisini kazanan Hasan Mutlu'ya Erciyes Kayak Merkezi'nde katıldığŸı bir törende kayak takımı hediye etmişŸti.
Erciyes DağŸı'nın yanı sıra UludağŸ'da da kayak yapan Mutlu, Hacılar Arama Kurtarma Havacılık DağŸcılık ve KışŸ Sporları Kulübü (HADAK) tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen ve bu yıl 20'incisi düzenlenen Erciyes Zirve TırmanışŸı etkinliğŸine de katılmışŸtı.
70'inden sonra kayak sporuna başŸlayan Hasan Mutlu, katıldığŸı çeşŸitli yarışŸmalarda madalyalar kazanmışŸtı.
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile