Kayalıoğlu Kasabasında Ağaç Bayramı

Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, Orman Haftası nedeniyle Kayalıoğlu beldesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilen fıstık çamlarını diktiler.

Fidan dikme törenine Kayalıoğlu Belediye Başkanı, Tarım Kredi Kooperatif Başkanı, Kayalıoğlu Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı, Kayalıoğlu Belediyesi personeli, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İlköğretim Okul Müdürü Erdem Kuleli yaptı. Erdem Kuleli, “Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Öte yandan kullandığımız araç ve gereçlerin çoğu ağaçlardan yapılır. Evimiz, önümüzdeki masa, oturduğumuz sandalye, elimizdeki kalem, defterimiz, yaktığımız odun hep ağaç ürünleridir. Ayrıca ağaçlar endüstrinin birçok kollarında da kullanılır.Bize bu kadar yarar sağlayan, ülke ekonomisinde önemli yeri olan ormanları korumalıyız. Ağaç dikip, yeni ormanlar yetiştirilmesine yardımcı olmalıyız. Ormanlara en büyük zarar insanlardan gelir, insanlar orman işletmelerinden izin almadan, çıra yapmak, reçine çıkarmak için ağaçları yaralarlar. Tarla açmak, yerleşim yeri kurmak, hayvanlara otlak yeri açmak için ormanları yok ederler.Bizlerde şu anda yangında tahrip olmuş alanı yeniden canlandırıyoruz.Okulumuzun her türlü sosyal faaliyetlerinde desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza, katılımlarımdan dolayı herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Daha sonra örenciler ve diğer katılımcılar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilen fıstık çamlarını diktiler.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile