Kaygusuz’dan Sağlık Bakanlığına Tavsiye

Kaygusuz’dan Sağlık Bakanlığına Tavsiye

Kastamonu/Çankırı Tabip Odasına üye bir gurup, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtına çelenk bıraktı.

Çelenk sunumunun ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Kastamonu/Çankırı Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Halil Kaygusuz, Sağlık Bakanlığının Türkiye 'de hekimleri kaybettiğini belirterek, “Hükümetin yürüttüğü hürmetsiz yaklaşım ve hekimliği itibarsızlaştırma politikası sağlık alanında uygulanan şiddette somutlanmaktadır. Her gün bize yansıyan, en az bir fiziksel şiddet olayıyla karşı karşıyayız. Kuşkusuz Türkiye 'de her alanda şiddet artmıştır ve gerekçesi -sağlık alanı için de geçerli olduğu gibi uygulanan politikalardır” dedi.

Tek taleplerinin olduğunu kaydeden Kaygusuz, “Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nin sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini açıklıkla araştırmak üzere bir inceleme başlatması. Sizden sağlık alanında her gün yaşanan ve bizleri çok olumsuz etkileyen şiddet olaylarını önemseyerek Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nin sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini açılıkla araştırmak üzere bir inceleme başlatılmasını, bunun için girişimde bulunmanızı talep ediyoruz” diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile