Kayıp iki amca oğlunun cesetleri üç yıl sonra kuyuda bulundu

Karabük‘ün Ovacuma beldesi Nebioğlu köyünde 2008 yılının Kasım ayında kaybolan iki amca oğlunun cesetleri bir kuyuda bulundu.



Ovacuma beldesi Nebioğlu köyünde oturan iki amca oğlu Niyazi Ergin(52) ile Abidin Ergin (29) 2008 yılı Kasım ayında ‘sigara almaya gidiyoruz‘ diye köydeki evlerinden ayrıldılar ve bir daha kendilerinden haber alınamadı. Niyazi Ergin‘in oğlu Selahattin Ergin aramayı ısrarlı bir şekilde sürdürdü. Bu ısrarlı arama sonunda Ergin, Tayyip köyü Elfekoğlu Mahallesi‘nde Sebahattin T.’ye ait evin bahçesindeki boş su kuyusu kenarında babasının cep telefonu ile montunu buldu. Kuyuya bakan Ergin, iki kişinin cesedini görmesi üzerine jandarmaya haber verdi.

Jandarma, Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile birlikte kuyuda kazı çalışması başlattı. Kato tarafından yapılan yaklaşık iki saatlik çalışmalar sonucu Niyazi ve Abidin Ergin‘e ait olduğu iddia edilen cesetlerin kemikleri bulundu. Kemikler DNA testi için Ankara Tıp Kurumu‘na gönderildi.

Nebioğlu Muhtarı Recep Koç yaklaşık 3 yıldır kayıp olan Niyazi ve Abidin Ergin‘in o zamanlar bu mevkilerde de arandığını belirterek, "Niyazi ve Abidin kaybolunca her yeri aradık, hatta buralara da baktık, ama buranın sahipleri olan Selahattin ve Sebahattin T. aramaya izin vermediler. Onlar İstanbul‘a gidince çocukları ilk önce samanlığa, daha sonra boş kuyuya bakıyorlar ve kuyuda elbise parçaları, cüzdan ve kimliklerini buluyorlar. Ondan sonra da jandarma burada kazı çalışması yapıyor.” dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile