Kayip Kadin Için 10 Ay Sonra Yeniden Ceset Arama Çalismasi Yapildi

Kayip Kadin Için 10 Ay Sonra Yeniden Ceset Arama Çalismasi Yapildi

Konya’nin Aksehir ilçesinde 6 Temmuz 2023 tarihinde kaybolan ve kocasi tarafindan öldürülüp uçurumdan atildigi iddia edilen Bedriye Kiliç’in cesedi geçen yil kocasinin gösterdigi yerde bulunamazken, kayip kadinin babasi Oktay Er’in verdigi dilekçe sonrasinda kadavra köpekleri ile yeniden ceset aramasi yapildi ancak bir sonuç alinamadi.

Olay, 6 Temmuz 2023 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, o zamanki süreçte bir TV programinda kayip olarak aranan 3 çocuk annesi 35 yasindaki Bedriye Kiliç’in ailesi ve yakinlari, kadinin yillarca siddet ve eziyet gördügü esi T.K. tarafindan ortadan kaybedildigini iddia etti. Esinin kaybolmasiyla ilgili çeliskili açiklamalariyla dikkat çeken T.K.’nin Bedriye Kiliç’i bir televizyon kanalina röportaj verdi diye öldürdügü öne sürüldü. Suçlamalarin odagindaki koca T.K.’nin esi kaybolduktan bir hafta sonra pavyona gittigi, mekanda çalisan kadinlarla birlikte alkol alip eglendigi ortaya çikti. Bedriye Kiliç’in kaybinin 115. gününde ise kocasi T.K.’den cinayet itirafi geldi ve T.K. 28 Ekim 2023 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. T.K.’nin cesedi attigini iddia ettigi yer olan Cankurtaran Mahallesi Harlak Mevkii’nde yapilan aramalarda bir sonuca ulasilamazken, ceset ya da parçalari bulunamadi.

Tekrar arama yapildi, sonuç çikmadi

Bedriye Kiliç’in babasi Oktay Er tarafindan mahkemeye verilen dilekçe ile süphelenilen yerlerde kadavra köpekler araciligiyla arama çalismalari yapilirken, çalismalarda herhangi bir bulguya rastlanmadi. Bedriye Kiliç’in annesi Sona Er ceset arama çalismalari yapilan yerde gözyaslarina boguldu. Baba Oktay Er, “Sag olsun emniyet güçlerimiz, jandarma, polis, kadavra köpekleriyle genis bir alanda arama yapti. Hiçbir sey bulamadik. Süphelendigim yer olarak burasi vardi. Buradan da umudumuz kesildi. Ben simdi Adalet Bakani ve Içisleri Bakanina güveniyorum. Çocugumun ölüsünün ya da dirisinin bulunmasini istiyoruz. Hanimimin haline bakin, perli perisaniz. Hepimiz bittik. Sabrimiz da bitti. Simdiye kadar T.K. konusturulup, benim kizimin nerede oldugu söyletilirdi. Eger ceset bulunamazsa T.K.’nin cezaevinden çikacagi söyleniyor. T.K. de bu yüzden cesedin yerini söylemiyor. Benim kizimin kani yerde kalmasin. Bu iste T.K.’nin anasinin ve babasinin da eli var. Çünkü bu is bir kisilik is degil. Üçüncü kattan bir kisi cesedi asagiya indiremez. Adalete güveniyoruz, baska bir güvencemiz yok. Adalet, adalet, adalet” dedi.

9 aydir beklediklerini söyleyen acili baba Oktay Er, hiçbir sey bulunmadigini belirterek “Bu mevkide kizimin kayboldugu zamanlarda genis yol çalismalari vardi. Buraya toprak hafriyati dökülüyordu. Attim dedigi yerde bulunamayinca buraya gömmüs olabileceginden ya da attigindan süphelendim. Mart ayinda dilekçe verdim mahkemeye, bugün arama yapildi. Yani umudum kesilsin diye arama yaptirdim. Buraya 300-400 kamyon toprak hafriyati döküldü. Belki gömmüslerdir, üstüne toprak da atildi diye süphelendigim için arama yaptirdim. Emniyet güçleri de geldi aradi kadavra köpekleriyle hiçbir sey bulamadik. Boynu bükük kaldik simdi yine, köyümüze dönüyoruz. 9 ay daha mi 9 sene daha mi bekleyecegiz? Bu kizin cesedinin bulunmasi için Adalet Bakani ve Içisleri Bakanina güveniyoruz” diye konustu.

Anne Sona Er ise “Yardim etsinler bize, elimizden tutsunlar. Kani yerde kalmasin, ne olur yardim etsinler bize. Baska bir sey istemiyorum. 9 aydir ne çektigimizi bir Allah biliyor, bir de ben biliyorum” diye gözyaslarina boguldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile