Kayıp Kişinin Cesedinin Kuma Gömülü Halde Bulunması

Adana’da kaybolduktan 35 gün sonra cesedi sahilde gömülü bulunan Mehmet Işıkoğlu’nu öldürdüğü iddia edilen 3 sanık hakkında 5 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istendi.

Adana’da kaybolduktan 35 gün sonra cesedi köpekler tarafından sahilde gömülü halde bulunan Mehmet Işıkoğlu’nu öldürdüğü iddia edilen 3 sanık hakkında 5 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Savcılıkça, Karataş ilçesinde 25 Şubat’ta çobanlık yapan bir kişiye ait köpeklerin sahilde kumları eşelemesi üzerine cesedi bulunan Mehmet Işıkoğlu’nun (28) öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının, Işıkoğlu’nu 17 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Mehmet Seyran Alp (26), kardeşi Abdulkadir Alp (25) ile Serhat Sukgen (27) hakkında 'kasten öldürme, birden fazla kişi tarafından gece vakti yağma ve cinayeti gizleme' suçlarından hazırladığı iddianame Adana 7.Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, olay günü sanıklar Sukgen ve Alp ile Mehmet Işıkoğlu’nun otomobille Karataş ilçesinin Kumlu bölgesine giderek birlikte uyuşturucu aldıkları belirtildi. Daha sonra Sukgen'in kollarından tuttuğu Işıkoğlu’nu, Seyran’ın kalbinden ve göğsünden bıçakladığı aktarılan iddianamede, sanıkların maktulü, cebindeki 7 bin lirayı aldıktan sonra sahile gömdüklerini ifade edildi.

Sanıkların 2-3 gün sonra gömdükleri yerini beğenmeyip yanlarına Abdulkadir Alp'i de alarak cesedi başka yere gömdükleri bilgisine de yer verilen iddianamede, sanıkların savunmaları da aktarıldı.

Savcı, Işıkoğlu’nu öldürdüğü iddiasıyla Mehmet Seyran Alp ve Serhat Sukgen için 'kasten öldürmeden' ağırlaştırılmış müebbet, 'yağma' suçundan ise on beşer yıl, cesedin gömülmesine yardımcı olan Abdulkadir Alp’in ise 5 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mehmet Işıkoğlu, kaybolduktan 35 gün sonra cesedi Karataş ilçesindeki sahilde çoban köpekleri tarafından toprağa gömülü halde bulunmuş, soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alınmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile