Cizre Lisesi önünde toplanan kalabalık oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Oturma eylemi yapanlara BDP İlçe Başkan Yardımcısı Burak Yiğit, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri de destek verdi. Her hafta bir kayıp için yapılan eylem, bu hafta ise 1995 yılında babasının evinde gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan Mehmet Emin Aslan için yapıldı. Kayıp yakınları adına basın açıklamasını okuyan İlyas Tunay, bugüne kadar yapılan başvuruların bir sonuç vermediğini
söyledi. Tunay, "Mehmet Emin Aslan ve arkadaşlarının hak arayışı bugüne kadar hiçbir sonuç vermemiş dönemin yetkili ve sorumluları hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır" dedi.
1990‘lı yıllarda Cizre‘de haber peşinden koşarken faili meçhul bir cinayet sonucu hayatını kaybeden Sabah Gazetesi Muhabiri İzzet Keser ve kayıpların resmini taşıyan kalabalık, basın açıklamasının ardından 2 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Kalabalık daha sonra dağıldı.
Kayıp Yakınlarının Oturma Eylemi Devam Ediyor
Şırnak‘ın Cizre ilçesinde kayıp yakınları tarafından her hafta düzenlenen oturma eylemi bu hafta da devam etti.



















