Kayisi Tatlisi Lezzetiyle Damak Çatlatiyor

Kayisi Tatlisi Lezzetiyle Damak Çatlatiyor

Ünü ülke sinirlarini asan Malatya kayisisindan yapilan ‘Kuru kayisi tatlisi’ lezzetiyle damak çatlatiyor.

Binlerce dönüm arazide yetistirilen ve dünyadaki kuru kayisi ihtiyacinin yüzde 85’ini karsilayan Malatya’da kayisi hasadi devam ediyor. Taze Malatya kayisisi, çesitli lezzetlerle birleserek sofralarda yerini aliyor. Battalgazi Kadin Kooperatifindeki kadin üyelerinin taze kuru kayisiyla yaptiklari geleneksel ‘Kuru kayisi tatlisi’ da lezzetiyle damak çatlatiyor.

Kadin Kooperatifi çalisani Yasemin Yilmaz, ev hanimlarina çalismalar için destek veren Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkürlerini dile getirerek, “Battalgazi Belediye Baskanimizi Osman Güder’e biz ev hanimlarina böyle bir imkan verdigi için tesekkürlerimiz sunuyorum. Fahri baskanimiz Yildiz Güder sürekli bize destek. Bütün kadinlar burada her sey yapiyoruz. Ev usulü seyler yapiyoruz” dedi.

Kayisi tatlisinin yaz aylarina uygun hafif bir tatli oldugunu ve kuru kayisi ile cevizin bir araya gelmesiyle ortaya çiktigini belirten Yilmaz, “Malatyali olarak kayisi tatlimiz çok tutuluyor. Kayisi reçellerimiz kooperatifimizde her türlü seyler oluyor. Lezzetleri çok güzel herkes begeniyor. Gün kurusu kayisimizla tatlimizi yapiyoruz. Önce kayisilarimizi yikiyoruz. 5 dakika suda bekletiyoruz. Kaynattiktan sonra kayisilarimiz açilip içlerine ceviz koyuluyor. Ceviz koyduktan sonra serbet yapiyoruz. Serbeti üzerlerini dökük servis yapiyoruz. Siparis aliyoruz. Bütün ev hanimlarinin yapabilecegi çok kolay tatli. Misafirleriniz aniden gelse bile 5 dakikada yapilan bir tatli ve lezzeti çok güzel. Ikram olarak da görünümü, sunumu çok harika bir tatli. Yaz mevsiminde de agir degil bütün tatlilardan daha hafif bir tatlidir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile