Kayısıda Bitki Koruma Sorunları ve Çözüm Yolları Paneli

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesince, Kayısıda Bitki Koruma Sorunları ve Çözüm Yolları konulu panel düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonundaki panele, Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Malatya Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma ile akademisyenler, öğrenciler ve çiftçiler katıldı.

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Tursun'un panel başkanı olduğu programda, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Diğdem Oksal ve Yrd. Doç. Dr. Fulya Kaya Apak ile Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ziraat yüksek mühendisi Talip Yiğit ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ziraat mühendisi Şevket Fidan katılımcılara kayısı ağaçlarında görülen hastalıklar ve çözüm yolları hakkında bilgiler verdi.
Özellikle sonbahar-kış mevsimlerinde kayısı ağaçlarının bakımının önemine işaret eden panelistler, kayısı ağaçlarını korumada öncelikle biyolojik ilaçların uygulanması, gerektiği zaman da dozunda kimyasal ilaçlarla kayısı ağaçlarının desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Panelistler, doğru tekniklerle kayısı ağaçlarında görülen zararlılarla etkin mücadele edilebileceğini, çiftçilerin gereksiz ilaç kullanımından sakınması gerektiğini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile