Kayit Alti Planli Üretim Ve Pazar Sorunu Çözülebilir

Kayit Alti Planli Üretim Ve Pazar Sorunu Çözülebilir

Yesil Sakarya Yas Sebze ve Meyve Üreticileri Birligi genel kurul toplantisinda konusan Eskisehir Ziraat Odasi Baskani Süleyman Bulusan, “Kayit alti planli üretim ve pazar ile üreticimiz kazanir, halkimiz ucuz ve kaliteli ürün tüketir” dedi.

Gerçeklestirilen genel kurul toplantisinda üreticilerin sorunlari dile getirildi.

Zirai girdilerin maliyetlerinin artmasi ve mevzuattaki bosluklar nedeniyle projelerini gerçeklestiremediklerini aktaran Eskisehir Tepebasi Ziraat Odasi Baskani ve Yesil Sakarya Yas Sebze ve Meyve Üreticileri Birligi yönetim kurulu üyesi Süleyman Bulusan, bu sorunun ilgili bakanliklar ile is birligi saglandiginda çözülebilecegini belirtti.

“Kayit alti planli üretim ve pazar sorununu çözebiliriz”

Genel kurul toplantisinda konusan Süleyman Bulusan, birlik olarak önemli sevkiyatlar gerçeklestirdiklerini aktardi. Üreticilerin sorunlarina deginen Bulusan, “Yesil Sakarya Yas Sebze ve Meyve Üreticileri Birligi genel kurulunu yapmis bulunmaktayiz. 1999 yilinda kurdugumuz üretici birligimizde, üreticimizin ürünlerinin pazarlanmasinda, Istanbul gibi büyüksehirlere ve dis illere günlük tazeligini yitirmeden halkimizin sofrasina yetismesini saglayacak sevkiyatlari gerçeklestiriyoruz. Üreticimizin en büyük sorunu bütün ürünlerde oldugu gibi zirai girdilerin maliyetlerinin de artmasi. 552 sayili KHK ile kurulan üretici birlikleri su anda 5957 sayili kanunla görevini yapmaya çalisiyor. Maalesef mevzuat bosluklarimiz nedeniyle “Planli Üretim Planli Pazar” projesini ülkemizde gerçeklestiremedik. Kayit disi üretim ve pazarlamanin çok olmasinin yani sira CKS belgesi ile üretici birliklerine yetki denetim verilmediginden planlamalar kayit altina alinamamaktadir. Ticaret Bakanligi ve Tarim ve Orman Bakanligi’nin üretici birlikleriyle yapacagi çalismayla kayit alti planli üretim ve pazar sorununu çözebiliriz. Kayit alti planli üretim ve pazar ile üreticimiz kazanir, halkimiz ucuz ve kaliteli ürün tüketir. Bugün 22’ncisini yaptigimiz genel kurulumuzda yirmi yildir görev yapan yönetim kurulumuza tesekkür eder, yeni yönetim kurulumuza basarilar dileriz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile