Kaymakam Bulgurlu: Marka Değeri Oluşturmada Ortak Aklı İşleteceğiz

Antalya`nın Manavgat Kaymakamlığı, turizm şehrinin dünya turizminde marka değeri haline getirilmesi için ortak aklı işleterek neticeye varacaklarını bildirdi.


Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, ilçenin turizmde marka olması için `Gökyüzünün Mavisiyle Yarışan Yeryüzü` sloganını kullandıklarını söyledi. Sloganı Manavgat`ın kardeş şehri Almanya`nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford Belediyesi`nden gelen dostluk heyetinin beğendiğini belirten Bulgurlu, sözün İngilizce ve Almanca`ya çevrildiğinde turizm tanıtımlarına derinlik kattığını ifade etti. Dünya turizminde söz sahibi olmanın yolunun marka değerinden geçtiğinin altını çizen Bulgurlu, Manavgat`ın marka değeri oluşmasında yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, dernek, oda ve turizmcilerin ortak aklı işletilmesine yönelik yapılacak çalışma ile değer oluşturmasını beklediklerini kaydetti.
Bulgurlu, Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD)`nin turizm beldesinde marka değeri oluşturulmasına yönelik ilk çalışmasını esnaf eğitimi ile başlamasının takdire şayan olduğunu dile getirdi. Destinasyon bölgesinde 160 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu ve Antalya`ya gelen 11 milyon turistin üçte birinin Manavgat`ta konakladığına dikkat çeken Bulgurlu, bu rakamı 3 milyon 500 binden 5 milyona çıkarmanın yolunun acilen bölgenin marka değeri oluşturmaktan geçtiğini kaydetti. Bulgurlu, konuyla ilgili şunları söyledi: "Manavgat`ın marka değerinin oluşturulmasının ortak aklı devreye koyarak yapılması taraftarıyım. Marka değeri çalışmasına sloganla başladık. Gökyüzünün mavisiyle yarışan yeryüzü sloganını sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, oda, dernek ve turizmcilerin değerlendirmesini bekliyorum. Slogan bir başlangıçtı. Marka değeri oluşturmak için ortak aklımızı işletelim."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile