Kaymakam Çelik Sorunu Çözdü

Kaymakam Çelik Sorunu Çözdü

Ardahan’in Posof ilçesinde yillar önce göç eden kisiler köylerine dönmeye basladi. Ancak köyünü terk etmeyen vatandaslar bu dönüsü kabul etmiyor.

Iste bunlara bir örnek Yurtbasi köyünde yasayan Semistan Subasi, 1991 yilinda is için köyünü terk etti ve Bursa’ya yerlesti. Emekli olduktan sonra esi hastalandi. Doktorlarin temiz hava ve bol oksijen tavsiyesi üzerine köyüne geri dönme karari aldi. Göç ettigi dönemde varini yogunu sattigi için yeniden ev arayisina girdi.

Yasanan göçler nedeniyle Yurtbasi köyünde sadece 4 ev kalmisti ve okul yoktu. Okulun lojmaninin bos oldugu bilgisini alan Subasi, köy muhtariyla görüserek okulun lojmanini istedi. Muhtar Mustafa Dogru, Subasi’na istedigi lojmanin harabe durumda oldugunu ve tadilat gerektirdigini söyledi.

Subasi bunu kabul etti ve kendi imkânlari ile lojmanin tadilatini yapti.

Ancak lojmanin elektrik saati çalinmis oldugu için elektrik baglantisi yapilmadi. Muhtar Dogru, bunun için de dilekçe verdigini elektrigin kisa süre içerisinde baglanacagini söyledi.

Aradan 3 ay geçti fakat Semistan Subasi’nin sorunlari çözülmedi. Lojmana ne elektrik ve ne de su baglanmadi.

Muhtar Dogru ve Semsettin Subasi arasindaki sorun giderek büyüdü. Olaydan haberdar olan Posof kaymakami Ahmed Çelik, duruma el koydu. Muhtar dogu ile görüserek Subasi ailesinin magduriyetinin giderilmesi için gerekli talimatlari verdi. Subasi, Kaymakam Çelik öncülügünde hazirlanan sözlesmeleri imzaladi ve sorun çözüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile