Kaymakam Demir Ermenek'te eğitim seferberliği başlattı

Karaman'ın Ermenek Kaymakamı Mehmet Demir, ilçede eğitim hizmetleri için seferberlik başlattı. Kaymakam Demir, 8 ay önce atandığı ilçeye başta okul ve

Karaman'ın Ermenek Kaymakamı Mehmet Demir, ilçede eğitim hizmetleri için seferberlik başlattı. Kaymakam Demir, 8 ay önce atandığı ilçeye başta okul ve yurt olmak üzere birçok eğitim kurumu kazandırdı.

Hayırsever işadamlarının kapısını çalarak eğitim hizmetleri için ikna eden Kaymakam Demir'in girişimiyle işadamı Hasan Kalan 24 derslik Fen Lisesi, 300 kişilik kız ve erkek öğrenci yurtları yaptırdı.

Kaymakam Mehmet Demir, 18 derslik 320 öğrenci kapasiteli Sağlık Meslek Lisesi ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ek hizmet binası için hayırsever Mehmet Çakır; Adalet Meslek Lisesi için de hayırsever Nadir Haranioğlu'nu ikna etti. Kaymak Demir her iki hayırseverle protokol imzaladı.

İlçeye bir kültür merkezi kazandırmak için de harekete geçen Kaymakam Demir, Selçuk Ecza Deposu sahibi hayırsever işadamı Ahmet Keleşoğlu'nu ikna etti.

İlçedeki eğitim öğretim kurumları dışında yakın kasaba ve köylere de birçok yeni eğitim yuvası kazandıran Kaymakam Demir, Güneyyurt kasabasına da 12 derslikli Anadolu Lisesi yaptırmak için işadamı Azim Uyara ile protokol imzaladı.

Eğitim öğretimin önemine dikkat çeken Kaymakam Mehmet Demir, eğitime yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapıldığının altını çizdi. Kaymakam, "Eğitim benim en çok üzerinde durduğum bir konu. Ermenek için hayırsever işadamlarımızla görüştük. Eksiklikleri tespit ettik. Başta Ermenekli çocuklarımız ve tüm Türkiye'den gelecek çocuklarımızın eğitim göreceği okular ve yurtlar inşa ediyoruz. Bu taşın altına elini koyan tüm işadamlarımıza ve ilçe halkımıza teşekkür ediyorum." dedi. Kaymakam Demir, kazandırılan eğitim kurumlarının ilçenin başarı çıtasını yükseltmekte önemli bir görev üstleneceğinin altını çizdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile