Kaymakam Esen, Şehitkamil'in Güneş Enerji Panellerini İnceledi

Kahta Kaymakamı Metin Esen, Şehitkamil Belediyesi'nin Dülük Tabiat Parkı içerisinde faaliyete geçirdiği güneş panellerini inceledi.

Şehitkamil Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Şehitkamil Belediyesi tarafından ''Doğal Hayat Doğal Enerji'' sloganıyla hayata geçirilen güneş enerji panellerini incelemek üzere Gaziantep'e gelen Kahta Kaymakamı Metin Esen, doğaya zarar vermeden yapılan enerji üretiminin önemli olduğunu söyledi.

Projeyi Kahta'da uygulamak istediklerini belirten Esen, ''Buradaki incelemelerimizde elde ettiğimiz verilerin Kahta'da uygulanabilirliğini araştıracağız. Bu proje ilçemizde istihdam amaçlı kullanılabilir. Özellikle tarım alanında kullanılması için girişimde bulunacağız. Eğer verimli sonuç alınırsa diğer çiftçileri de kapsayacak şekilde uygulamayı genişletmeyi düşünebiliriz'' dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da bu projeyle diğer projelerin enerji giderlerini karşıladıklarını ifade etti.

Güneş enerji panelleri sayesinde yaklaşık 150 kilovatlık bir enerji elde ettiklerini kaydeden Fadıloğlu, ''Burada yaklaşık 170 adet panel var. Panellerin diğer bir özelliği de üç parça olması. Böylece birinde yaşanacak arıza diğer iki panelleri etkilemiyor. Böylece kesintisiz enerji üretimini sağlamış oluyoruz. Ayrıca üzerinde bulunan sim kart sayesinde günün her anı ne kadar enerji ürettiğimizi görebiliyoruz'' diye konuştu.

Başkan Fadıloğlu ve Kahta Kaymakamı Metin Esen güneş panellerinde incelemelerde bulunduktan sonra Biyolojik Göleti gezdiler.

-2012 yılı fark ödemesi desteklemeleri

GAZİANTEP
Çiftçilerin fark ödemesi desteklemelerinden faydalanabilmesi için ürünün hasadından önce İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlarını yaptırmaları gerektiği bildirildi.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 2012 yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi son başvuru tarihlerinin İl Komisyonumuzca belirlendiği ifade edilerek, şu bilgiler verildi:

''Desteklenen ürünler için son başvuru tarihleri arpa, buğday, çavdar, kanola, mercimek, nohut,soya fasulyesi, yağlı ayçiçeği ve yulaf için 1 Ağustos. Dane mısır, kuru fasulye, ikinci ürün yağlı ayçiçeği, ikinci ürün soya fasulyesi 1 Kasım. İkinci ürün dane mısır, kütlü pamuk ve zeytinyağı 30 Aralık.

Bu tarihlerden önce Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlarını yaptırmayan çiftçilerimiz desteklemelerden faydalanamayacaklardır. Çiftçilerimizin ürün hasadını beklemeden ÇKS kaydı için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize müracaat etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi ve başvuru şartları için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize müracaat ediniz.''

Muhabir: Adem Yılmaz

Yayıncı: Mehmet Öztaş
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile