Kaymakam Görmüs; 'Kadin Kursiyerlerin Ev Ekonomisine Katkilarini Önemsiyoruz'

Kaymakam Görmüs; 'Kadin Kursiyerlerin Ev Ekonomisine Katkilarini Önemsiyoruz'

Sungurlu Kaymakami Fatih Görmüs, Sungurlu Halk Egitimi Merkezi Müdürlügünü ziyaret ederek idareci, ögretmen ve kursiyerlerden yürütülen kurslar hakkinda bilgiler aldi.

Sungurlu Halk Egitimi Merkezi’nde mesleki teknik genel ve okuma yazma alanlarinda 120 kurs açildigini hatirlatan Kaymakam Görmüs, "Halk Egitimi Merkezi olarak kadinlarimizin istihdamina ve ev ekonomilerine katkida bulunmalarina özellikle önem verilmektedir. Herkese göre bir kurs programinin bulundugu merkezimizde bu dönem itibariyle bin 746 kursiyer Halk Egitimi faaliyetlerinden faydalanmis olup bunlarin 418’i Erkek 1328’i bayan kursiyerdir" dedi.

Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü’nün faaliyetlerinden dolayi merkez müdürü ve usta ögreticileri tebrik eden Kaymakam Görmüs, programlarin yogun bir sekilde devam etmesi gerektigini belirterek, özellikle bayan kursiyerlerin kendi ekonomik bagimsizliklarini saglamalari yönünde kendilerine her türlü imkani sunmaya çalistiklarini belirtti.

Özellikle sedef kakma kursunda geleneksel sedef isçiligi ile Hitit motiflerinin islenmesi yaklasimini çok begendigini ve bunun gelistirilmesi gerektigini belirten Kaymakam Fatih Görmüs, emegi geçenlere kolayliklar diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile