Kaymakam Kayhan Ve Baskan Kavus Muhtarla Bulustu

Kaymakam Kayhan Ve Baskan Kavus Muhtarla Bulustu

Konya’nin merkez Meram Ilçe Kaymakami Ali Murat Kayhan ve Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus Muhtarlar Günü dolayisiyla ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Muhtarlar Günü münasebetiyle Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklesen bulusmaya ilçede görev yapan kurum müdürleri ve muhtarlar katildi.

Muhtarlari, güçlü demokrasinin ve saglam devlet anlayisinin ilk basamagi olarak degerlendiren Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, göreve basladiklari günden bu yana muhtarlari, Meram’a hizmette en degerli yol arkadasi olarak gördüklerini söyledi.

Ortaya koyduklari hizmetlerin temel harcinda ve ahenginde muhtarlarin büyük payi oldugunu kaydeden Baskan Kavus, “Sizler mahallelerinizde hem bizlerin hem vatandaslarimizin gören gözü, duyan kulagi, hizmet veren eli, söyleyen dilisiniz . Meram’in marka degerini artirmayi, sorunlarini çözmeyi sizlerle elbirligi ile basarabilecegimizin farkindayiz. Sizler bize, bizler de size yardimci oldugumuz, vatandaslarimizla aramizda köprü olmaya devam ettiginiz ve vatandasin sesi bizlerin kulagi oldugunuz sürece bunlari basaramamamiz için hiçbir neden yok. Sizleri bugüne kadar her daim ekip ve çalisma arkadaslarimiz olarak gördük. Sizleri her daim bizim bir parçamiz olarak gördük. Bu sebeple her firsatta ‘Ben mahallelerimizin ikinci muhtariyim’ dedim. Görevi yürüttügüm son güne kadar da bu sözü tekrarlamaya devam edecegim insallah. Bugüne kadar oldugu gibi aramizdaki birligimizin, birlikteligimizin ve yol arkadasligimizin bundan sonra da ayni sekilde devam etmesini Cenab-i Hakk’tan niyaz ediyor, Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.



“Devlet gelenegimizin en önemli unsurlarindan biri istisare”

Meram Kaymakami Ali Murat Kayhan ise muhtarla bir araya geldigi toplantida yaptigi konusmada, “Dogrudan seçilerek gelen devlet yönetici birimi muhtarliklardir. Muhtarlarimiz dogrudan siyasi baglanti olmadan seçiliyor. Baskanlik sisteminin bir uygulamasi olarak dogrudan seçilen bir diger isim ise Cumhurbaskanimiz oldu. Yillardan beri ülkemiz siyasetini çikmaza sokan önceki sisteme göre yeni dönem istikrarin saglanmasina vesile oldu. Devlet gelenegimizin en önemli unsurlarindan biri hep birlikte istisare ederek hizmet etmektir. Ecdadimiz dünyayi yönetirken bu çok önemli mekanizmayi isletmistir. Muhtarlarimiz ülkemizde çok önemli bir görevi ifa ediyorlar. Mahallelerde yasayan insanlarimiza, kulak oluyorlar, göz oluyorlar, el ayak oluyorlar. Tüm muhtarlarimiza tesekkür ediyor, günlerini tebrik ediyorum” cümlelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile